Astrološki primer za rak

Izučavanje raka na osnovu astrologije.
Post Reply
AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Astrološki primer za rak

Post by AstroDul » Mon Mar 12, 2007 6:16 pm

Astrološki primer za rak

Image

Ova žena je rođena 26.04.1946. Podznak je na 10 Vodolije, Mesec na 21 Vodolije, a Sunce na 5 Bika. Mars na 1 i Pluton na 9 Lava su u siroj konjunkciji, koja pravi tačan kvadrat sa natalnim Suncem. Neptun je u inkonjunkciji sa Suncem (150 stepeni), što će tokom života umanjiti životnu silu i otvoriti put bolestima nepoznatog uzroka. Sunce je u kvadratu sa Ascendentom, što znači da će ova osoba forsirati ostvarenje svojih ciljeva na štetu sopstvenog tela.

Jupiter i Neptun su u Vagi, u osmoj kući, u lošim aspektima, što daje ekceme. Sunce u kvadratu na početku Bika daje predispoziciju za difteriju. (Interesantno je da se ta kombinacija javlja i u progresivnom horoskopu.) Ugrožena je jetra, jer Mesec ima loše aspekte, a Mars je u šestoj kući u lošim aspektima. Kvadrati Marsa i Plutona, kao i Uran, vladalac podznaka, u ugaonoj četvrtoj kući, daju mogućnost operacije. Loši aspekti Saturna u Raku u šestoj kući daće rak kao bolest (da je u pitanju zemljani znak, bolesti bi bila reuma). Konačno, kvadrat Jupitera iz osme kuće na Saturn u šestoj daje predispoziciju za sklerozu.

Image

Zašto rak?

Mesec ima kvadrat sa Venerom, trigon sa Jupiterom i Uranom, inkonjunkciju sa Saturnom iz šeste kuće i seskvikvadrat (135 stepeni) sa Neptunom. Inkonjunkcija sa Saturnom daje početnu predispoziciju za rak, a Mesec u Vodoliji u ovako lošim aspektima predstavlja neplodnost, sterilitet. Saturn je na 19 Raka, u šestoj kući, u inkonjunkciji sa Mesecom, koji vlada tom istom šestom kućom i Saturnom. Time se stvara začarani krug bolesti (šesta kuća), a aktiviraće se kada se za to steknu uslovi i u progresivnom i u solarnom horoskopu. I zaista, u progresivnom horoskopu za 2001-vu godinu, Mesec je na 27 Vodolije, Saturn na 24 Raka i opet su inkonjunkciji. To nije dovoljno, ali pogledajmo godišnji povratak Sunca za 2001-vu godinu: Mesec je na 25 Bika, a Saturn na 0 Blizanaca, dakle, konjunkcija. Mesec ima inkonjunkciju sa Marsom, kvadrat sa Uranom, a povrh svega nalazi se na Algolu, najlošijoj fiksnoj zvezdi na nebu. Tranzitni odnosno solarni Uran ovde služi kao okidač za natalni horoskop, jer prelazi preko natalnog Meseca i time pojačava začarani krug Mesec -- Rak -- šesta kuća -- Saturn -- Mesec. Sličan efekat imao je i trogodišnji tranzit Saturna kroz znak Bika; vrhunac je bio 4-og maja 2000-te godine, kada je čak sedam planeta bilo u tom znaku (Saturn na 19 Bika, Jupiter na 17 Bika itd.)

Pošto su Neptun i Mesec natalno u lošem aspektu, od interesa je i njihova središnja tačka na 14 stepeni promenljivih znakova. Ovde se to ispoljava na dva načina, a oba se tiču Plutona. U godišnjem horoskopu za 2001-vu godinu, Pluton je baš na 14 Strelca u opoziciji sa Jupiterom na 12 Blizanaca. Pluton je u 6-oj kući kojom upravlja Jupiter i u opoziciji je sa njim. Pluton je nastavio da tranzitira oko tog stepena tokom cele 2001-ve, uz konjunkciju sa retrogradnim Marsom. Naročito teški aspekti su bili u julu i avgustu te godine, kada su na tom stepenu Pluton i Mars (koji je tu bio i stacionaran) bili u opoziciji sa tranzitnim Saturnom iz Blizanaca. 14-ti stepen Strelca upravlja desnom bedrenom venom, tako da će se rak verovatno proširiti na taj deo tela ili će na njega uticati. Noge neće imati mira dokle god je Saturn u direktnoj opoziciji iz Blizanaca, otprilike do kraja 2002-ge godine. Jedini lek kojim bi se to moglo (donekle) ublažiti je Hypericum, nama poznatiji kao kantarion.

Image

Ne čudi što je celu 2001-vu godinu ova osoba provela boreći se protiv raka.

Astrohomeopatska dijagnoza i lečenje

U natalnom horoskopu su, između ostalih, aktivni sledeći lekovi: Argentum Nitricum, Cuprum Arsenicosum, Natrium Muriaticum, Aurum Metallicum, Stramonium, Silicea, Syphillinum, Psorinum, Pulsatilla i Lachesis. U progresivnom horoskopu za 2001-vu, izbor se svodi na Argentum Nitricum, Natrium Muriaticum, Syphillinum. U solarnom horoskopu za 2001-vu godinu aktivno je mnogo više lekova, od toga sve četiri mijazme, na po više načina svaka. Dakle, te godine telo prosto nema mogućnosti da se brani, a već smo videli da postoji konjunkcija Meseca na Algolu sa Saturnom -- rak. Terapija bi se onda sastojala iz ovih lekova koji bi naizmenično imali ulogu konstitutivnog sredstva, uz sve ostale lekove koje smo već naveli u ovom članku.

Konačno, ovo nije priča sa sretnim krajem... umrla je tokom 2002. godine. Pa čemu onda astrohomeopatija, cvetne kapi i sajtovi!? Prosto, sa promenom ishrane na čistu makrobiotiku, uz razna alternativna lečenja, ona je sebi poboljšala kvalitet i produžila sam život za desetak godina!

Post Reply