Astrološki preduslov za rak

Izučavanje raka na osnovu astrologije.
Post Reply
AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Astrološki preduslov za rak

Post by AstroDul » Mon Mar 12, 2007 5:55 pm

Astrološki preduslov za rak

Slede klasični astrološki preduslovi za rak, a kako budu pristizali novi primeri, moćićemo da ovu temu dopunimo novim konfiguracijama.

Rak je bolest vodenih znakova, to su Rak, Škorpija i Ribe, ponekad i zemljanih znakova (Bik, Devica i Jarac) Od planeta načešće su u igri Neptun, Saturn, Mesec i Venera. Mesec napada stomak, matericu, jajnike i limfne žlezde, četiri puta češće žene nego muškarce. Mesec označava i mnoštvo, pa bez njega nema hiperprodukcije ćelija. Saturn je vladalac hroničnih bolesti, a najčešće napada staro i istrošeno tkivo, skuplja otpatke degeneracije. Venera voli okrugline, ženske dojke, kožu, usta, polne organe; loša Venera skuplja nečistoću masnih ćelija i nagomilava ih na jednom mestu. Od znakova, uvek treba gledati gde je Saturn, jer to je očigledan preduslov za rak. Rak retko ide na aktivne planete kao što su Sunce, Mars, Uran, i u vazdušno-vatrene znake.

Klasičan priznak za rak u natalnom horoskopu je kvadrat Meseca i Saturna. Da li će svako ko to ima tokom života imati rak -- naravno, ne, jer je takav kvadrat veoma čest i ponavlja se dvaput mesečno. Sledeća specifikacija je da to mora biti u nekoj od kuća bolesti, npr. šestoj, osmoj ili dvanaestoj. Time se broj potencijalno obolelih znatno smanjuje. Ni to nije dovoljno za dijagnozu raka, već se mora gledati i progresivni horoskop. U njemu se ponavljaju pokreti Meseca ali na svakih sedam godina umesto na sedam dana, tako da ni to nije dovoljno specifično -- svako će posle sedam godina imati neki loš aspekt Meseca na Saturn. Ali ako se nekom potrefe iste te konfiguracije i u natalnom i u progresivnom horoskopu, verovatnoća stvarnog oboljevanja raste. Konačnu potvrdu doneće tranziti, odnosno, godišnji horoskop. Ako je i u njemu kvadrat ili loš aspekt Meseca i Saturna, sa velikom verovatnoćom može se prognozirati pojavljivanje bolesti, naročito ako su i u tom horoskopu naznačene kuće bolesti.

Post Reply