Jedno laičko tumačenje

Horoskopi za trenutak postavljanja pitanja, elekcioni horoskopi i horoskopi događaja.
Post Reply
Misha
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2007 6:49 pm

Jedno laičko tumačenje

Post by Misha » Tue Apr 10, 2007 7:42 pm

Pre nekog vremena su počele stvari da mi nestaju na fakultetu. Prvo jedna olovka, danas četkica za zube (Nemojte se čuditi što tamo nosim ovo drugo. Kada neko provodi neto 12h na fakultetu dnevno, normalno je da poželi i zube da opere umesto da ceo dan preživa žvake).

Poučen pričama od ranije, po kojima ovakvo nestajanje ličnih objekata može da označava nečiju nameru bacanja crne magije (bez ulaženja u to da li se u to veruje ili ne), jednostavno mi je došlo pitanje: "Da li to neko stvarno namerava nešto". Da pogledamo horarni horoskop (10. april 2007. 20:25, Sofija, Bugarska)

Image

Ovde sam obratio pažnju na osmu (okultno) i dvanestu (tajni neprijatelji) kuću. Interesantno je da sam se u oba slučaja našao u mat poziciji, jer su prva i dvanesta u istom znaku a vladar sve tri kuće je takođe ista planeta: venera.

Moj zaključak odavde je da verovatno paranoišem. Pak, kako nisam upućen u ovakve slučajeve, isto može da znači i da na pitanje nema odgovora, ili pak, pošto je ista ta venera u osmoj, da je stvar o kojoj sam pitao već na snazi (pri čemu opet nema mnogo svrhe postaviti ga).

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Šta kaže Lilly na sve to?

Post by AstroDul » Tue Apr 10, 2007 9:25 pm

Gledajući danas linkove iz ovog foruma, naiđoh na to kako William Lilly procenjuje da li je u horaru neko pod uticajem magije ili ne. Link je

http://www.renaissanceastrology.com/lil ... ses.html#A

i gle, kako to već biva, neko upravo danas postavlja pitanje da li je na njega bačena magija ili nije.

Lili kaže ovako:

Ako je vladalac 12 u 6, ili vladalac 6 u 12, ili vladalac Ascendenta u 12, ili vladalac 12 na Asc, ili vladalac 8 na Asc, ili vladalac Asc u 8, u pitanju u kome se radi o veštičarenju, ono, veštičarenje, je verovatno. Sledećim rasuđivanjem dolazimo do sigurnijih rezultata:

Ako je vladalac 12 istovremeno i vladalac Asc, bolest je neprirodna. Kada je Saturn vladalac 12 i Asc i u 12 retrogradan, ili je 7 ili u 8 u istom stanju, i kada je Mesec u 6 i aplicira ka Saturnu, uvek procenjujemo je u pitanju ili magija, ili zaposednutost zlim duhom.

Ako je vladalac Asc sagoreo (Combust), ili nesretan u 12, ili pridružen vladaocu 12, vrlo je verovatno da se radi o činima, veštičarenju ili nekim zlim duhovima.

Nadalje se daju na toj strani pravila za procenjivanje ko je i gde je veštica.

U gornjem horoskopu, Venera ispunjava uslove, vlada i 12 i Asc i nalazi se u 8, a prethodni aspekt je bio sa Algolom (čija je slika data na gornjoj stranici -- baš interesantna podudarnost!), dakle, nečega tu ima. Merkur je na 29 Riba, stepen plača, a prethodni aspekt mu je bio sa retrogradnim Plutonom iz Strelca na 28. Pluton je ta planeta magije i podzemnog delovanja, a Lili nije znao za nju pa nije mogao da je koristi.

U horarnoj astrologiji je najvažniji položaj Meseca, on je ovde usamljen i tužan u Jarcu, tek što se razdvojio od neugodnog Plutona i imaće uskoro tačan aspekt sa Suncem. Mesec kvadrat Sunce je svađa između muškarca i žene, ali Sunce je odlično utvrđeno u ovom horoskopu, tek što je prošlo tačku svoje egzaltacije u Ovnu, trigon Jupiter u sedištu, trigon verni Saturn, sekstil Neptun.

Ono što je ovde pozitivno, je što su oba vladaoca 8 kuće u sekstilu, a Merkur je na 29 stepenu, što u horarnoj astrologiji označava da je pitanje postavljeno iz straha ali "ništa neće biti" od onog čega se osoba plaši.

Misha
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2007 6:49 pm

Post by Misha » Tue Apr 10, 2007 10:27 pm

Mnogo vam hvala za ovo brižno tumačenje kao i za link! Poradiću još na ovoj tematici pošto, koliko vidim, "tu ima nečega".

No imao bih jedno malo potpitanje, ostavivši osnovna značenja planeta po strani: Kolika je šansa da je sunce u kvadratu koji se pominje na kraju vašeg tumačenja žensko? Mislim da jedina kandidatkinja za ovako nešto ima sunce u prvoj, dok se ovaj mesec vuče blizu mog merkura koji je deo karme kod mene.

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Horarna astrologija nije i natalna astrologija

Post by AstroDul » Wed Apr 11, 2007 5:46 am

Mislim da jedina kandidatkinja za ovako nešto ima sunce u prvoj,
Pošto pomalo znamo predistoriju vašeg problema, razumem šta vas navodi da tako mislite, međutim, ne bih se previše udaljavao od pravila za tumačenje horarne astrologije, a tamo kaže ovako:

Ako je Sunce u 6 kući, onaj koji pita je pod izvesnim mentalnim stresom i stanje će mu se pogoršati kada mu se izlože činjenice do kojih se došlo analizom horarnog horoskopa.

Međutim, Sunce je ovde tako dobro utvrđeno, blizu svoje tačke egzaltacije, i u velikom vatrenom trigonu, da neka veća šteta nije verovatna po onoga koji pita, tj. po vas. (Sunce ovde predstavlja vas, jer ste vi pitali za sebe, a ne nju.)

Merkur na 29 Riba će ubrzo promeniti znak, tako da će od znaka Riba, okultno, preći u znak Ovna -- direktno. To bi moglo značiti da će okultni napadi prestati kada Merkur promeni znak,

Mesec kvadrat Sunce, pošto se obe planete nalaze u padajućim kućama, pa "svađe sprečavaju nastavak nekada prijatne veze". Razdvojenost je stalna ako se radi o fiksnim znacima, ali ovde fiksni znaci nisu upleteni, tako će se vaše sadašnje "poznanstvo" vući još neko vreme.

Interesantno je da planete u padajućim kućama (3, 6, 9, 12) deluju iza scene, tajno, ili kroz treće osobe, pre čemu se teško dolazi do svih činjenica. Mesecom vladaju retrogradni Jupiter preko treće kuće i retrogradni Saturn preko znaka, ali su u trigonu, pa još i sa Suncem... pri tome je Saturn u ugaonoj kući, 10, trigon svoj vladalac, Sunce, tako da će sve vrlo lako isplivati na površinu i u javnost.

Inače, ova karta prilično bukvalno objašnjava šta ste sve izgubili. Treća kuća je pisanje, izražavanje, planete u njoj -- sredstva izražavanja, Merkur -- olovka. Dakle, Pluton kv Merkur -- nema olovke, otišla je, jer je od skora Jupiter, vladalac treće kuće, postao retrogradan, Pluton je takođe retrogradan, a Merkur je u znaku Riba i na 29 stepenu -- "plačete" zbog olovke.

A četkica za zube? Pa, Sunce je šestoj kući, kući higijene, u lošem aspektu su Mesecom -- voda, iz treće kuće... nešto što se drži u ruci, Jarac -- stara, rašljampana i podosta upotrebljavana stvar.

Misha
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2007 6:49 pm

Post by Misha » Wed Apr 11, 2007 10:36 am

Dok sam tekst čitao, iskreno mi je došla misao da ste genijalni. Na opise koji se tiču mene kao postavljaoca pitanja (strah, stres itd.) nemam šta da dodam jer se u dlaku podudaraju. A i ovo:
AstroDul wrote:stara, rašljampana i podosta upotrebljavana stvar
Doslovno.

Preciznost i istovremena zahtevnost horarne astrologije govore sami za sebe.

Hvala vam zaista puno za sve odgovore.

Post Reply