Osnovne napomene i pravila ponašanja na ovom forumu

Pročitajte prvo opšte napomene o ovom forumu. Dobrošlicu vam želi Duško Savic, dipl. math i astrolog, osnivač sajta AstroDule.com.
Locked
AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Osnovne napomene i pravila ponašanja na ovom forumu

Post by AstroDul » Sat Apr 28, 2007 8:20 pm

Dobrodošli u forume sajta AstroDule.com!

Sajt je osmislio, napravio i održava Duško Savić dipl. math i astrolog, koga se mnogi sećaju iz emisije "Noć sa astrologom" koja se na Art kanalu emitovala od jula 2002. do aprila 2004. godine.

Namena sajta AstroDule.com i foruma

AstroDule.com i njegovi forumi imaju dvostruku namenu

1) Da pomognu u izučavanju astrologije, na konkretnim životnim primerima, koje često, zahvaljujući interaktivnosti foruma, možemo pratiti u realnom vremenu.

2) Da svojim članovima da odgovore na konkretna životna pitanja koja ih muče.

Ljubitelji astrologije mogu da čitaju sajt i gledaju nekih 80-tak video prezentacija na njemu, i mogu da čitaju forume a da ne postanu članovi. Ako hoćete da uzmete učešća u radu foruma, učlanite se, to je jednostavno i besplatno.

Zadavanje imena

Za učlanjenje, potrebni su ime i email adresa, i u vezi s tim evo nekoliko preporuka:

Ne morate zadati svoje pravo ime, ali bi bilo poželjno da ne preterujete sa čudnim imenima. Zamislite da nekom koga poštujete a srećete po prvi put, priđete na ulici i kažete nešto poput

"Zdravo! Ja sam veslo!"

Tačno je da na drugim forumima ima i mnogo gorih nadimaka, ali bih ja želeo da to ovde ne bude slučaj.

Na ovom forumu se koriste akcentovana slova latinice, dakle, upotrebljavajte čćžšđČĆŽŠĐ a ne sh umesto š i slično.

Pošto je sajt na srpskom jeziku, bilo bi dobro da sebi date neko ime koje bi, barem teoretski, moglo da se menja po padežima i liči na neko ime sa ovih geografskih prostora. To bi imalo i dodatnu pogodnost da bi se na prvi pogled moglo reći da li je prijavljeno ime -- ime stvarne osobe ili se radi o softverski generisanom članu foruma, koji je tu da zagadi forume porukama o ovom ili onom komercijalnom sajtu.

Članovi foruma treba jedni drugima da se obraćaju sa "vi".

Postavljanje pitanja

Tačni natalni podaci

Obavezno navedite datum, sat i minut rođenja, kao i mesto. Ako se radi o malom mestu, navedite prvo veće u okolini, a ako je i to nepoznato mesto, onda još veće mesto u široj okolini.

Tačne podatke navedite i za sve ostale osobe za koje postavljate pitanje.

Ako se radi o mestima sa područja bivše Jugoslavije koja su proteklih godina promenila naziv, navedite stari naziv ili tačne koordinate.

Za mesta koja se pišu na stranim jezicima, tj. za mesta u inostranstvu, navedite njihovu tačnu latiničnu transkripciju, jer jedino tako možemo preko atlasa na astro.com doći do tačnog vremena rođenja, odnosno, da li se važilo letnje vreme na toj teritoriji u trenutku rođenja.

Slike horoskopa

Ako budem odgovorio na postavljeno pitanje, sve slike potrebne za odgovor postaviću ja. Nemam ništa protiv da i vi stavite svoju sliku bilo u tekst poruke bilo u potpis, ali ja to neću koristiti.

Da bi slika bila postavljena na forumu, mora prvi biti postavljena negde na Internetu, pa ako nemate takvo mesto i tehničko znanje, sačekajte svoj odgovor.

Eventualna rektifikacija horoskopa

Ako ne znate tačne podatke, navedite šta ne znate i, eventualno, zatražite rektifikaciju horoskopa. Najčešći slučaj je da su poznati datum i mesto, ali da tačan sat i minut rođenja nisu poznati. Za rektifikaciju treba da date nekoliko opštih karakteristika te osobe tako da promenom vremena pokušamo da nađemo tačno vreme rođenja.

Ako postoji neka nejasnoća u vezi natalnih podataka, verovatno ćete dobiti poruku da ih dopunite, što će samo prolongirati odgovaranja na vaše pitanje.

Koliko pitanja da postavim?

Uzmite u obzir da na pitanja odgovaram samo ja, Duško Savić. Moj cilj je da vam odgovorim na sva pitanja koja postavite, ali budimo realni, to je sve teže jer je članova foruma svakim danom sve više. Ograničite se na jedno, najvažnije pitanje, i ne pritiskajte previše da odgovor dobijete odmah. Nemojte postavljati jedno te isto pitanje na raznim mestima, a takođe nije dobro da jedna te ista osoba postavi sledeća pitanja u tri različita foruma:

kada ću upoznati ljubav svog života,
opišite mi mog budućeg muža,
sada sam u vezi sa ... i to je propalo, ali da li će se obnoviti

U početnoj fazi foruma sam odgovarao na po više pitanja istoj osobi, ali računajte da će toga biti sve manje.

Brzina odgovaranja

U forum se učlanjujete besplatno, a i odgovore dobijate besplatno. Odgovore ćete dobiti kad dođu na red, pri čemu pokušavam da odgovaram redom pristizanja, ali to nije uvek tako. Ako hoćete brz odgovor, a i kompletniji nego što to može biti u forumu, platite.

Nema nekog naročitog smisla postavljati isto pitanje na više mesta, privlačiti moju pažnju trikovima itd. U svemu ovom, pa i u odgovaranju, postoji neki viši red. Često se i sam čudim zašto na neka pitanja ne mogu da odgovorim iako gledam horoskop, proučavam ga itd. a onda odjednom sve "proradi"... Kada se pogledaju tranziti na horoskop o kome se radi, obično se vidi da je tada kada mi uspe da odgovorim, na delu neki jaki tranzit, drugim rečima, kada se pojača energija u horoskopu, onda i ja mogu da odgovorim kako treba. Ali, cena za to u nekim slučajevima je -- čekanje.

Neka pitanja budu konkretna

Ovo je više forum za pristup meni kao astrologu nego što je opšti astrološki forum, tako da ja neću previše odgovarati na pitanja tipa šta je tranzit Plutona kroz 4 kuću i sl. Može da odgovori neko drugi ako hoće, ali to nije poenta.

Neodgovaranje na postavljena pitanja

Na neka pitanja ću otvoreno reći da neću odgovoriti, a neka će samo ostati nedgovorena. Ako ustanovite da imate previše pitanja na koja želite odgovor sada i odmah, zreli ste za plaćenu seansu!

Odgovori za decu

Odgovori za decu se mogu davati samo roditeljima, pri čemu pod "decom" podrazumevam sve one koji nisu punoletni. Devojčica koja ima 16 godina i pita kako će izgledati njen prvi momak, neće dobiti odgovor na to pitanje.

Odgovori za decu se uglavnom svode na teške zdravstvene probleme ili profesionalnu orijentaciju -- na šta ih usmeriti i sl.

Medicinski horoskopi

Medicinska astrologija je moja uža specijalnost i zastupljena je i na ovom sajtu i forumu. Za pitanja te vrste, osim tačnih natalnih podataka, obavezno navedite kada su počeli simptomi, šta se dešavalo kod lekara, kakvi su bili dosadašnji metodi lečenja i terapije, kakvo je sadašnje stanje i sl. Takođe, pokušajte u jednoj rečenici da opišete i sadašnje psihičko stanje pacijenta. Što više podataka navedete, to će analiza i astrološko predviđanje biti bolji i vredniji.

Ako postoji neka lekarska dijagnoza, obavezno je navedite.

Računajte da se odgovori na medicinska pitanja ne mogu do kraja dati u forumu. Više, a u mnogim slučajevima i mnogo više -- informacija ćete dobiti ako platite za tumačenje posvećeno samo vama. Internet je hladan medij, mnoge stvari se preko Interneta ne mogu preneti onako kako bi moglo u ličnom kontaku.

Uporedni horoskopi i horoskopi odnosa

Medicinska astrologija je zapetljana zato što se istovremeno gleda 3, 4 ili 5 horoskopa i važe šta je najvažnije u neposrednoj budućnosti, a slično važi i za uporedne horoskope i horoskope odnosa. I tu se gleda 5 - 6 raznih horoskopa, pa će u težim slučajevima za sagledavanje prave istine o nekom odnosu ipak biti potrebna lična seansa.

Što više podataka date o postavljenom pitanju, to bolje

Što kraće pitanje, to je teže odgovoriti na njega. Jeste, tačno je da iz tačnih natalnih podataka sve može da se vidi, ali zašto bih ja gubio sate i sate razmišljajući da li je prva trudnoća uspela, kad se to već zna i jednostavnije je pitati.

Pitanje tipa

Kakva mi je emotivna situacija

je skoro neupotrebljivo, pogotovu kada ta ista osoba u sledećoj poruci napiše da se zaljubila u starog poznanika, da njegove natalne podatke itd. Još jednom, što više podataka na samom početku, to bolje.

Napuštanje foruma

Ne možete se sami obrisati iz članstva u forumu (softver to ne podržava), ali uputite privatnu poruku adminu i bićete ručno obrisani iz članstva, u roku od dan ili dva. Vaše poruke ostaju u forumu.

Izbacivanje sa foruma

Ovo je krajnja mera i primenjivaće se samo u slučaju višestrukog lošeg ponašanja kao što je vređanje članova foruma, prekršaja i zloupotrebe bilo koje vrste, rasna i bilo koja druga mržnja itd.

Linkovi u forumu

Dozvoljeni su linkovi koji imaju veze sa vama ili sa astrologijom. Ako imate sajt, privatni ili komercijalni, slobodno stavite link u potpis. Tu vrstu linkova nemojte nikako stavljati u tekst poruke.

Ako ste našli dobar sajt vezan za astrologiju, potražite mesto u forumima, napravite posebnu temu i stavite link. Bilo bi dobro da stavite i neki svoj komentar zašto vam se sajt dopada, konkretna iskustva koja ste imali sa tim sajtom i sl.

Svi ostali linkovi će biti obrisani.

Forumi su javni, a privatna pošta nije

Nekoliko članova foruma je svoje odgovore postavilo javno, dobilo odgovore na njih a onda nastavilo da komunicira direktno sa mnom, preko privatne pošte. Osim ako ne želite da platite pedesetak evra za ličnu konsultaciju, nemojte to raditi. Ne mogu vam odgovarati tajno na javno postavljena pitanja, a nije ni korektno prema ostalim čitaocima foruma i posetiocima sajta -- kada ste ih jednom uveli u svoju priču, bar im kažite kako vam izgleda tumačenje, da li vam je značilo da se bolje snađete u svojoj situaciji i sl.

Što budemo bolje mogli da uparimo astrologiju i realni život, više ćemo naučiti, što i jeste osnovna svrha ovog foruma.

Bez ćaskanja, molim

U ovom forumu sve je usmereno na rešavanje vaših životnih pitanja kroz astrološke odgovore. Ovo nije mesto za opšta razglabanja, ćaskanje i druženje, praćenje trendova i tema, osim ako nije na neki način vezano za astrologiju. Ima toliko drugih sajtova gde se može pričati o svemu i svačemu, ali ovde sve treba da se prelama kroz astrološku prizmu.

Primer? Za ovaj forum nije vest da je filma Titanik najgledaniji film svih vremena, ali za ovaj forum jeste vest da je film Titanik najgledaniji film svih vremena zato što je emitovan dok je Jupiter (nešto najveće) godinu dana bio u Ribama (sinje more, pučina, okean), u kvadratu sa Plutonom (nepovratna reakcija, totalna propast) iz Strelca (dopreti do svakog kutka Zemljine kugle).

Locked