Znaci, kod mene nije nikad bilo nikakvih ginekoloskih problema, dok kod muza je bila jos mnogo gora dijagnoza nego kod Ladinog.
Pogledajmo natalni horoskop vašeg muža:
Mars je testosteron, i na 7 stepenu Raka, u padu, u do na stepen tačnoj opoziciji sa retrogradnim Saturnom, u Jarcu, kojim i vlada. To je najjači mogući Saturn i sasvim slab Mars, oslabljen još kvadratom Merkura sa 5 Ovna (planeta kvadrat vladalac ==> vladalac je još slabiji). Sve je to u širem kvadratu sa Severnim i Južnim Mesečevim čvorom na 12 Vage i Ovna. K svemu tome, Mars je u dvanaestoj kući, Saturn u 6 -- baš kuće bolesti.
I to nije sve, Mesec konjunkcija Neptun opozicija Sunce, pri tome
Mesec na 4 Škorpije a to je stepen testisa,
retrogradni Neptun na 5 Škorpije što je stepen desnog epididimisa (epididimis je "kapa" nad testisom, verovatno oštećen nekom infekcijom, što bi bio uticaj Neptuna) i, naravno,
Sunce je sperma.
Sve zajedno, minimum hormona i problematični testisi, pa ćemo se lako složiti da je azzin muž još teži slučaj nego Ladin. (U oba slučaja problemi su i karmičke prirode, tako da se kompletno rešenje nalazi u domenu energetske medicine a ne samo lekova u materijalnim dozama.)
Kad smo konacno digli ruke od nadanja uradili smo vestacku i uspela je iz prve.
Možemo li dobiti podatke kada je urađena veštaška oplodnja? Pretpostavljam da znate i datum i vremena intervencija?
Isto tako sam upoznala mnogo parova koji su je uradili i sada su srecni roditelji, cak po drugi put.
Za svaki par koji je dobio dete veštačkom oplodnjom, postoji deset ili sto ili i više parova koji su probali jednom ili više puta (najviše što sam ja čuo je -- 12 puta, jedna ista žena, sve neuspešno) i -- nisu uspeli. U Beogradu je realni rezultat od pre nekoliko godina bio: od 400 pokušaja, 9 uspelih trudnoća. Možda su sada rezultati bolji, nadam se da jesu, ali sudeći po broju parova koji se meni obraćaju, ne bih rekao da su se stvari mnogo popravile.
Zato zaista mislim da ne treba previse cekati, bar ne sa prvim detetom, vec ako lekari predlazu vestacku, ici na to.
Ako mislite da ste mogli uspešno izvesti veštačku oplodnju pre pet godina, znajte da niste. U svim horoskopima žena koje rađaju oko 40-te godine, Mesec je ili u Jarcu kao kod vas, ili je u lošim aspektima sa Saturnom. Još ako je i Venera u lošem aspektu sa Saturnom, obično se i ne zaljubljuju i ne ulaze u brak pre 40-te godine.
Pogledajmo vaš natalni horoskop:
U vašem horoskopu prvom trudnoćom vlada Merkur na 23 Blizanaca. To je stepen Vodolije, grupni rad, tim, i Merkur tu i vlada. Merkur je još i u natalnom kvadratu sa Uranom, što znači da do trudnoće može doći putem tehnoloških inovacija i procedura, kao što je veštačka oplodnja, ali zbog kvadrata i sa natalnim Plutonom -- tok pošto sve drugo propadne (Pluton). Dakle, niste gubili vreme, već ste čekali pravi trenutak (Pluton -- ideja čije vreme je došlo).
Mesec je na 28 Jarca, što je stepen egzaltacije Marsa, na tom stepenu sve funkcioniše bolje u Jarcu, pa čak i Mesec! Konačno, Jarac je Srbija, pa Mesec -- a to su vaša materica i jajnici -- bolje funkcioniše ovde nego bilo gde drugde!
Peta kuća je kuća prve trudnoće i tu imate Sunce na 5 Blizanaca, što je dvostruko jako jer je 5 stepen analogon Lava, gde Sunce vlada. U svom znaku je i Merkur, vladalac pete kuće. To sve zajedno znači da će vaše telo imati dovoljno snage da iznese prvu trudnoću -- da u petoj kući nemate planete, sve bi zavisilo od položaja vladaoca, a ovde Merkur sam ne bi bio dovoljan, ili bi sve onda zavisilo od interakcije vašeg horoskopa sa horoskopom vašeg muža... uglavnom, nedostatak planeta u petoj kući je nedostatak energije da se iznese trudnića, i to otežava situaciju. No, ništa od toga nije kod vas slučaj.
Inače, slaba rasplodna moć muškarca koga volite je predstavljena Marsom u izgonu, na 15 Vage, u kvadratu sa svojim vladaocem Venerom na 19 Raka i u opoziciji sa Saturnom u padu na 9 Ovna. Primetimo da je Mars kao vladalac Ovna u opoziciji sa planetom u Ovnu (Saturn -- usporavanje), pa je tako dvostruko ostao bez snage, otuda i loši spermogrami muža.
i sigurno ce biti uspeha,
Samo ako događaji slede tranzite i progresije. Evo vašeg progresivnog horoskopa za novembar 2006 godine:
Progresivni Mesec unazad dve i po godine prolazi preko natalne pete kuće, u Blizancima, a u oktobru i novembru 2006 je upravo prešao preko vladaoca pete kuće, već spomenutog Merkura na 23 Blizanaca. Mesec je u kvadratu sa Uranom i Plutonom, isto kao Merkur u natalu, ali u progresivnom horoskopu postoji i novi momenat: progresivni Mars se pomerio na 24 Vage i progresivni Mesec je u trigonu sa njim. To znači da će uprkos svemu Mars moći da odigra svoju ulogu i da oplodi.
er kompozitni horoskop mene i mog muza je mnogo gori
Pogledajmo vaš kompozitni horoskop:
Što se tiče "muških" problema, oni postoje u oba natalna horoskopa, pa sigurno postoje i u kompozitnom horoskopu. Odmah se uočava (skoro tačan) veliki fiksni krst Saturn na 23 Vodolije, Mars 26 Lava, Sunce 19 Bika, Neptun 14 Škorpije. Saturn i Neptun ovde prosto "ubijaju" Sunce i Mars, spermu i testoteron. Ali -- ALI! -- peta kuća je puna! Mars, Uran i Pluton, pa tumačimo ovako:
planete u petoj kući -- dovoljno energije da se iznese trudnoća,
Mars i Uran u sekstilu sa Venerom -- povoljno,
Pluton u trigonu sa Merkurom -- takođe povoljno, jer energija dovedena lošim aspektima Sunca i Saturna ima gde da ode van pete kuće.
Mars konjunkcija Uran -- Mars će proraditi ako se uključi tehnologija predstavljena Uranom, dakle, veštačka oplodnja ovde ima smisla,
Mesec u Strelcu i upravo od 25 novembra 2006 tuda godinu dana tranzitira vladalac tog Meseca -- Jupiter. Tr Jupiter će biti u trigonu sa petom kućom u drugoj polovini 2007. godine. Ovo su najbolji mogući tranziti.
Kolika je verovatnoća da će se u
svakom drugom horoskopu ovo ovako namestiti? Ja bih rekao nikakva.
Dakle, sve u svoje vreme, ali kad dođe vreme, šansu treba iskoristiti.
I da se razumemo, ja uopšte nisam protiv veštačke oplodnje, ja samo tvrdim da bi to moglo drastično bolje kada bi se poštovala priroda i sačekao pravi trenutak, a ne da ginekolog pomera sve hormone u ženi samo zato što krajem meseca ide u Brajton na seminar (ovo, nažalost, nije izmišljen primer).