Da li cu i kad imati decu?

Proučavanje začeća i trudnoće astrološkim putem.
Post Reply
Minja
Posts: 3
Joined: Sat Apr 21, 2007 4:09 pm

Da li cu i kad imati decu?

Post by Minja » Sat Apr 21, 2007 4:52 pm

Postovani Dusane,

Rodjena sam 27.8.1976. u 11:55 ujutru u Beogradu i zanima me zasto nikako ne uspevam da zatrudnim. Za par dana se udajem za coveka sa kojim se veoma volim, sa kojim sam sest godina i koji jednako zeli dete. Pretpostavljam da je problem u meni, s obzirom da je njegova predhodna devojka zatrudnela, sto se meni nikad ranije nije desilo a moglo je. Oduvek sam imala veoma neredovne i retke, ponekad strasno bolne cikluse i gadan PMS, ali se nikad nisam lecila jer moji testovi paradoksalno pokazuju da je osim, kako kazu- 'zanemarivih cista na jajnicima' samnom sve u redu. Normalni hormonalni status, krv, ultrazvuk i pap nikolau. Sta bi onda mogao da bude moj problem i da li cu ikada imati dete?

Najlepse hvala

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Može li malo više detalja?

Post by AstroDul » Mon Apr 23, 2007 12:29 am

**** Premestio Admin iz foruma za ginekološke probleme.

Možete li nam reći natalne podatke za potencijalnog oca?

Minja
Posts: 3
Joined: Sat Apr 21, 2007 4:09 pm

Detalji

Post by Minja » Mon Apr 23, 2007 3:59 am

Izvinite. Potencijalni otac je rodjen 12.6.1977. u 18:40 u Beogradu.

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Trudnoće

Post by AstroDul » Tue May 08, 2007 5:11 pm

Natalni horoskop za nju je

Image
Oduvek sam imala veoma neredovne i retke, ponekad strasno bolne cikluse i gadan PMS, ali se nikad nisam lecila jer moji testovi paradoksalno pokazuju da je osim, kako kazu- 'zanemarivih cista na jajnicima' samnom sve u redu. Normalni hormonalni status, krv, ultrazvuk i pap nikolau.
Hormonima upravljaju Merkur i Mesec kao vladaoci 8 kuće, i u tačnoj su konjunkciji sa Marsom, sve zajedno trigon Jupiter. To je klasična slika jakih (trigon) odliva -- Mars je krv, u Vagi je u izgonu, to je bukvalno "preterani izgon krvi" iz polnih organa (Mesec). Po svaku cenu se mora stići do uredne menstruacije, a za to je potrebno stimulisanje ne samo polnih organa nego i hipofize. Probajte sa različtim čajevima za postizanje uredne menstruacije i nemojte odustajati dok ne pronađete pravi.

Venera na 23 Device je opasno blizu svoje tačke pada, na 26/27 Device. Da je tačno na tom stepenu, mogli bismo pričati baš o neplodnosti, međutim, pošto nije baš tu, samo notiramo da je nezgodan položaj. Tokom 2008 i 2009 preko nje će proći Saturn, što može predstavljati problem u smislu cirkulacije krvi u polnim organima, voditi u dominaciju estrogena i sl.

Ipak, glavni razlog što još niste doživeli trudnoću je što niste u braku. Aspekti Meseca predstavljaju uslove pod kojima polni organi žene mogu da rade, vi u kući braka imate Jupiter u trigonu sa Mesecom... trudnoća u braku, pošto je u pitanju trigon, tu ne bi trebalo da bude nekih problema.

To je, dakle, natalno. Po tranzitima, tokom 2008 godine tr Pluton će praviti kvadrat sa nat Mesecom, sa početka Jarca. To je dugotrajan tranzit, pošto je u pitanju kvadrat, odluke mogu biti nametnute. Moraćete da birate -- materinstvo ili karijera, biznis i poslovna samostalnost. Odaberite materinstvo, da se usled unutrašnjih razdora ne bi emocije odslikavale ka polnim organima, što bi značilo pojavu mioma, polipa, zapušenih jajovoda i sl.

Natalni horoskop za njega je

Image

U njegovoj petoj kući, koja predstavlja decu, nalaze se Mars, Venera i Mesec, u Biku, na prvi pogled sasvim jaka konfiguracija. Aspekti nisu dobri, taj stelijum je u opoziciji sa Uranom, a sve to u kvadratu sa Saturnom, kao fokusnom tačkom T kvadrata. Opozicija sa Uranom bi dala preveliku žustrinu i brzopletost, koja bi se mogla videti i kao prebrza ejakulacija, međutim, kvadrat Saturna sve to razvodnjava.

U ovakvim situacijama, za astrologa je najbolje da pita šta je stvarno stanje stvari, jer su natalni položaju totalno suprotstavljeni. Dakle, ako nema nikakve fiziološke probleme u smislu seksualnih odnosa i funkcionisanja polnih organa, onda je samo važno da se seksom bavi intenzivno ali na neki način "rekreativno" i da sve to shvata kao igru, što seks dobrim delom i jeste. Na njega ne treba vršiti nikakav pritisak tipa "sad moramo svaki dan, jer odmah hoću da ostanem trudna", takve ideje on ne vari dobro, osim ako upravo to nije on sam naveo kao svoju originalnu ideju.

Kompozitni horoskop je

Image

Interesantno je kako je ovde kompozitni horoskop premestio i njegove i njene planete na potpuno drugo mesto, u osmu kompozitnu kuću. U pitanju je sve najbolje što kompozitni horoskop treba da ima da bi veza bila i ljubavna i bračna i roditeljska... veliki stelijum od 5 ličnih planeta plus Saturn, sve u osmoj kući.

Raspored je takav da je dobro što ste čekali godinama na ulazak u brak, jer je tr Saturn od 2000. godine prolazio i kroz kuću braka i preko stelijuma. Tek sad je sve u redu. Tranzitni Uran iz Riba takođe više ne smeta za ulazak u brak, a istovremeno pravi i trigon na deo stelijuma u Raku, što je vrlo povoljno.

Sve u svemu, bez žurbe. Medicina ne prihvata da imate problem steriliteta sve dok ne prođe prva godina braka bez trudnoće. (Pretpostavka je, naravno, da se seksualni odnosi obavljaju uredno, tj. često, i u punom zdravlju.) Tek pošto prođe godinu dana a vi niste trudni, tek onda ima smisla pomišljati na neke spoljnje mere. Međutim, pošto u sva tri gornja horoskopa Uran je u opoziciji sa petom kućom, seksualni odnosi kod vas moraju biti više spontani nego planirani, odnosno, što se više budete "trudili" to ćete sve dalje biti od rezultata koji želite, tj. od trudnoće.

Minja, vama je tek prošla opozicija Urana na Sunce, što daje preveliku žustrinu i očekivanja koja treba da se materijalizuju "sada i ovde, a i odmah". Nestrpljvost se sada prenosi na Veneru, a od 2012 godine i na samu ideju trudnoće. To je sve predaleko da bi se sada o tome razmišljalo, pa vi izvolite poći svojim zacrtanim putem, tj. u brak, a onda ne forsirajte stvari, jer deca neće doći kad vi hoćete, nego kad ona hoće...

Pred sobom imate težak zadatak, da budete "zainteresovano nezainteresovani" u smislu seksa i da od svakog odnosa očekujete sve, sa mogućnošću da nikad ne dobijete ništa. To Venera u padu teško podnosi, ali upravo je to životna lekcija koju morate savladati da biste postali majka. Ne računajte, ne kontajte, seks je izraz ljubavi i ne odvija se na verbalnom nivou. Samo se prepustite, vaš kompozitni horoskop je isuviše dobar da bi se stvari uprskale ako se ponašate prirodno.
Last edited by AstroDul on Wed May 09, 2007 3:10 pm, edited 1 time in total.

Minja
Posts: 3
Joined: Sat Apr 21, 2007 4:09 pm

Velika zahvalnost

Post by Minja » Wed May 09, 2007 2:17 pm

Dragi Dusane, hvala vam puno! Nisam ocekivala ni blizu tako pozitivnu perspektivu za nas problem. Primili smo vas savet. Inace, da se pohvalim, mi smo vec srecno stupili u brak 2. maja.

Jos jednom vam mnogo hvala

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Čestitamo!

Post by AstroDul » Wed May 09, 2007 3:12 pm

Čestitam vam na sklopljenom braku!

Post Reply