Braća i sestre u horoskopu

Sve što se tiče natalne astrologije -- aspekti, znakovi, planete, kuce, fiksne zvezde, stepeni, središnje tačke, arapske tačke.
Post Reply
azza
Posts: 13
Joined: Sat Mar 17, 2007 9:10 pm

Braća i sestre u horoskopu

Post by azza » Mon Apr 16, 2007 1:50 pm

**** Premestio Admin iz teme

http://www.astrodule.com/forum/viewtopic.php?t=144

****

Znam da nije ovo bas mesto za ovo pitanje, ali moram da pitam, zar se braca i sestre ne gledaju kroz 3. kucu? Ako je po Vasem prvi stariji brat 9. kuca, a drugi stariji 11. kuca, koja kuca je npr. drugi mladji brat ili sestra :?:

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Braća i sestre u horoskopu

Post by AstroDul » Mon Apr 16, 2007 3:51 pm

Vaše telo je predstavljeno prvom kućom, prethodna trudnoća vaše majke je predstavljena 11 kućom, trudnoća pre te -- 9 kućom itd. Prva sledeća trudnoća vaše majke posle trudnoće sa vama je predstavljena 3 kućom, sledeća trudnoća -- petom kućom itd.

Zapazite da se govori o trudnoćama, koje mogu biti uspešne ili ne. Ako u vašoj 11 kući nema planeta ili je na neki način ta kuća ugrožena, a u devetoj kući je sve OK, i ako je razlika između starijeg brata ili sestre odgovarajuća po godinama, onda ta deveta kuća predstavlja starijeg brata ili sestru.

Ako u horoskopu deteta bude prazna treća kuća, to je najčešće znak da više neće dece u toj porodici. (Molim da se ovo ne shvati bukvalno, uvek se gleda celina horoskopa itd. itd. itd., ali ako je treća kuća prazna, obično to bude baš tako kako je rečeno.)

Ovo ima i svoje praktične posledice. Recimo, klijent pita da li će njegova tetka uskoro prodati stan. Kako onda gledamo? Prvo pitamo koja je to vrsta srodstva, recimo da je to tatina sestra. Gledamo u 10 kuću i proveravamo da li ona zaista predstavlja oca (u 95% slučajeva to će biti tačno, ali opet, treba proveriti.) Zatim pitamo da li je to bila njegova starija ili mlađa sestra itd. recimo da je starija. Gledamo treću kuću unazad od desete, to je 8 kuća. Pošto prodaje stan, gledamo četvrtu od osme, to je 11 kuća natalnog horoskopa i tumačimo uobičajeno, po planetama u kući, po vladaocu, tranzitima itd.

Da je u pitanju tatina mlađa sestra, kuće koje bismo gledali bile bi 12 pa 3.

Ovo sam naučio iz Imširagićevih knjiga i mogu reći da funkcioniše.

Post Reply