Upis na fakultet

Da li ću upisati fakultet, da li ću ga ikad završiti?
Post Reply
Snezana888
Posts: 3
Joined: Wed Jan 17, 2007 10:18 am
Location: Beograd

Upis na fakultet

Post by Snezana888 » Thu Apr 26, 2007 11:45 am

Dobar dan Dule,
pratim ovaj formu. Tvoji odgovori su zaista prica za sebe, a ja za dobrog astrologa uvek imam pitanje :)
Radi se o mojoj ceri, koja hoce da se upise na Filoloski fakultet (Norveski jezik, iskljucivo).
Buduca, nadam se, studentkinja je rodjena 8. februara 1987. god u Beogradu i to u 08.15 casova ujutru.
Unapred zahvalna za odgovor o astroloskim aspektima, da li ce nase zelje biti ostvarene?
Srdacan pozdrav.

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Studije norveškog jezika

Post by AstroDul » Thu May 03, 2007 4:44 pm

Natalni horoskop za ćerku Snezane888 je

Image

Deveta kuća je odgovorna za studije, a ovde počinje na 6 Strelca i završava se na 27 Strelca, što znači da je jedini vladar Jupiter. On se natalno nalazi na 24 Riba, tačno na Ascendentu, i u kvadratu je sa Uranom, sa 25 Strelca. Osim Urana, u devetoj kući je još i Saturn, na 19 Strelca, pa se ovde u kući studija nalaze dve potpuno oprečne planete. Saturn je važniji (jer je bliži početku kuće), i ima i dobre i loše aspekte, dok Uran ima samo taj jedan, sasvim loš aspekt sa sopstvenim vladaocem, Jupiterom.

Saturn u 9 može značiti nekoliko stvari:

-- Do uspeha u studijama se dolazi samo ako student uči kao da nije na fakultetu, nego u srednjoj školi, tj. redovno, istrajno i kao da će sutra da odgovara da popravi ocenu.

-- Fakultet se završava negde oko 30 godine.

-- Kada naiđu loši aspekti, biće izgubljena barem jedna godina studija.

Uran u 9 označava povremeno odlaženje sa studija i isto tako naglo vraćanje u studije. Najbolje deluje ako se studira nešto čime Uran vlada, npr. računari, elektronika i elektrotehnika, avijacija, Internet i sl.

Pošto je Uran u kvadratu sa sopstvenim vladaocem, Jupiterom, a Jupiter je na samom Ascendentu, neuspeh na studijama se može videti direktno na telu, ili kao preterano mršavljenje ili kao preterano gojenje u kriznim trenucima.

Jezici -- da ili ne? Govorom upravljaju Merkur, Blizanci i 3 kuća. Ovde je 3 kuća cela baš u Blizancima, i sadrži Mesec, pa se prirodno nameće kao važna u horoskopu. Merkur je u izgonu, na 6 Riba, ali ima trigon sa Plutonom i sekstil sa vladaocem Neptunom i Venerom, pa jezici imaju smisla, gledano sveukupno. Mesec je u opoziciji sa Saturnom, što znači da mora mnogo da vežba govor i izgovor, ali ima i odlične aspekte, trigon sa Suncem (jaka želja i mentalno emotivno opuštanje dok se bavi jezicima), kao i sekstil sa dobro ušančenim Marsom na 21 Ovna.

21 stepen je analogija Strelca, pa je i to dobar pokazatelj za želju i uspeh u studijama.

Tranzit Jupitera kroz devetu kuću bi morao dati dobar početni uspeh tj. upisivanje i, recimo, dobru prvu i drugu godinu studija, ali vaša ćerka prilično uznemirena dugotrajnom opozicijom stacionarnog Saturna na 18 Lava, što je tačna opozicija sa nat Suncem. Dakle, treba je vaditi iz depresije, a to se radi tako što se život organizuje tako da svaki dan bude produktivan.

NAPOMENA. Tačno kako se koristi Saturn da bi se postigao uspeh u studijama, zahteva nekih pola sata intenzivnog objašnjanja uživo, to je teško reprodukovati kroz tekst i ovakvo "papirno" tumačenje, tako da to neću ni pokušavati ovde.

Saturn će praviti kvadrat na planete u 9 kući tokom 2008 i 2009, što će usporiti tok studiranja i lako može dovesti do gubitka godine (prvo kvadrat na nat Saturna) a onda i do promene fakulteta (tr kvadrat na nat Urana). Za to se treba pripremiti, odnosno, prepoznati prve znake takvog tranzita kada to počne -- to je i glavni razlog da se radi horoskop, da bi se prepoznali događaji pre nego što stvarno počnu i da bi se čovek mogao svesno odrediti prema tim trendovima.

Pogledajmo mapu sveta za ovaj natalni horoskop

Image

Zaista, planete iz 9 kuće prolaze kroz Norvešku, isto kao i Mesec na vrhu 4 kuće, pa se ovde možda radi o povratku u neku raniju inkarnaciju. Ako se ispostavi da uči norveški "kao od šale", kao da se podseća, ako ode i oseća se tamo kao kod kuće itd. onda je verovatno u pitanju neka zaostala karma, koja treba tamo da se razreši. U tom kontekstu, studiranje norveškog jezika ima smisla.

Snezana888
Posts: 3
Joined: Wed Jan 17, 2007 10:18 am
Location: Beograd

Post by Snezana888 » Fri May 04, 2007 1:21 pm

Puno hvala za odgovor.
Last edited by Snezana888 on Fri May 04, 2007 3:37 pm, edited 1 time in total.

Snezana888
Posts: 3
Joined: Wed Jan 17, 2007 10:18 am
Location: Beograd

Post by Snezana888 » Fri May 11, 2007 11:40 am

U vezi sa trosenjem tranzitnog Saturna, interesovanje za starije 8-10 godina muskarce, mislim da bi mogla biti varijanta :) , takodje natalni Saturn u opoziciji sa mesecom - bioloska majka zivi u inostranstvu i sa njom (na zalost) citav zivot vezba razgovor.
Studiranjem jezika, prethodni aspekt bi se mogao kvalitetnije upotrebiti, zar ne??
Inace nju interesuje nekoliko slicnih - muzika, citanje, jezici i kompjuter i to sve vrlo detaljno.
Sto se tice depresije, potpuno ste u pravu, pravi lek je svakodnevno organizovano, produktivno vreme. Na tome radimo.
Samo da se upise na fakultet!!
Srdacan pozdrav

Post Reply