Da li cu zavrsiti fakultet (ovde ili u inostranstvu)

Da li ću upisati fakultet, da li ću ga ikad završiti?
Post Reply
gioranoangelo
Posts: 1
Joined: Sun Apr 01, 2007 9:07 pm
Location: Beograd

Da li cu zavrsiti fakultet (ovde ili u inostranstvu)

Post by gioranoangelo » Sun Apr 01, 2007 9:28 pm

Postovanje gospodine Dusko,
Zovem se Goran, i student sam prve godine arhitekture. Zadivljen sam sto sam od kolega cuo za Vas forum. Dugo Vas nije bilo na ART televiziji. Rodjen sam 22. februara 1987. godine, u Beogradu, 5:30 ujutru. Intersuje me da li cu fakultet zavrsiti ovde i kada? Da li postoji mogucnost da zapocete studije nastavim negde u inostranstvu ( ako je moguce u kojoj bi to drzavi bilo i kada)?
Puno pozdrava :D

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Studiranje

Post by AstroDul » Fri Apr 06, 2007 8:27 pm

Natalni horoskop za Gorana je

Image

U vašem horoskopu, planete su raspoređene od znaka Škorpije do znaka Bika, a od 3 do 8 kuće ih uopšte nema (natalno, naravno). Od 2006. do 2011. godine, Jupiter prolazi tamo gde su vaše natalne planete, tako da će do 2011. godine biti period velikog rasta i razvoja, a sledećih 6 godina, posle 2011. će biti relativno mirne.

Tranzit Jupitera je upravo prešao preko devete kuće, tokom 2006. godine, i omogućio vam da se upišete na fakultet. Pošto je vladalac devete kuće, Pluton, u samoj devetoj kući, studiranje je vama važno i svakako ćete završiti neki fakultet. Ali, Pluton je i na devetom stepenu, to je stepen inostranstva, pa ste i pitanje postavili upravo tako -- studiranje, ili inostranstvo, ili oboje!

Arhitektura je ovde indirektno zastupljena. U četvrtoj kući nema planeta, što samo po sebi ne mora da znači da ne možete biti arhitekta, već samo da se mora gledati položaj vladaoca. Ovde je to Merkur, sasvim loše položen: u Ribama gde god da se nađe je u padu, a pošto je u egzaltaciji na 13 Device, to je 13 Riba najgore moguće mesto za njega. Pri svemu tome je i retrogradan, pa nije jasno zašto bi ste se morali baviti (samo) arhitekturom tokom života?

Tranzitni Uran je upravo prešao preko natalnog Merkura, tako da mi vaše pitanje više liči ne na "da li ću da završim studije"? (znam da hoću, prosto zato što hoću!), nego, da li je to baš arhitektura!? Po širini interesovanja, vaš horoskop više ukazuje na istoriju umetnosti, kulture i civilizacije negoli samo na arhitekturu. (Ne kažem da je ovde nemoguće baviti se arhitekturom, nego samo da će to opsluživati vaša šira interesovanja).

Ono što "vadi stvar" tj. studiranje arhitekture su aspekti Merkura sa vladaocem devete kuće, Plutonom -- trigon, najbolji aspekt, i sekstil sa sopstvenim vladaocem, Neptunom, dok su protiv arhitekture kao profesije kvadrati natalnog Merkura sa Mesecom i Saturnom.

Pošto su i Merkur i Pluton retrogradni, treba da putujete da biste pronašli mesta aktuelnih karmičkih dugova, tj. mesta u kojima ste formirali sadašnju karmu. Pogledajmo kako je vaš horoskop rasprostrt na mapu sveta:

Image

Planete na gornjoj ivici slike a sa vertikalnom linijom na dole, su mesta gde su te planete na IC-u, tj. gde god da ste se rodili na toj vertikali, ta planeta bi bila na vrhu 4 kuće. Vertikalne linije od planeta na donjoj ivici ka na gore su mesta gde su vrhovi kuća na MC-u, tj, na vrhu desete kuće. Ako hoćete da se setite gde ste nekada stanovali, gde su vaši preci boravili i sl. idite na linije za IC, a ako hoćete da postignete maksimalan uspeh, idite na linije za MC. U vašem slučaju, idite da studirate ili nešto proučavate na žutoj liniji od Plutona ka naviše, što bi prolazilo za malo desno od Pariza, sve do Holandije.

S obzirom da je Merkur retrogradan i u Ribama, koje predstavljaju okean, ja bih išao naviše, ne ka Mediteranu nego ka Severnom moru, Holandiji, Engleskoj i sl. Naravno, može i sam Pariz, uopšte nije zabranjeno!

Sveukupno uzev, od najvećeg interesa bi bila sakralna arhitektura (crkve, katedrale), ogromni vitraži (Mesec, odraženo svetlo i Saturn, uokvireno, uramljeno i ograničeno), kao i sve vrste fresco tehnika (Uran -- brzo, sveže, tek što se dogodilo.)

Probajte da slikate na staklu (za to su neophodne posebne boje i, naravno, staklo), trebalo bi da vam to odlično ide od ruke, jer je sva verovatnoća da ste u nekom od prošlih života bili slikar vitraža, fresaka i sl. Ako se ustanovi da vam takav rad ide od ruke, onda se u ovom životu akcenat verovatno premešta na zgrade kao višu celinu, na arhitekturu celine objekta a ne samo na detalj u njoj.

Saturn u desetoj će dati konzervatorske radove, ili se možete prvo zaposliti a onda, jednog dana, i biti direktor Zavoda za zaštitu spomenika, konzerviranje ili nešto slično.
Last edited by AstroDul on Sat Apr 07, 2007 11:20 am, edited 1 time in total.

webhanuma
Posts: 9
Joined: Mon Mar 26, 2007 8:42 pm

zenski mozak slabo procesira recenice sa vise predikata :-)

Post by webhanuma » Fri Apr 06, 2007 11:25 pm

Planete na gornjoj ivici slike a sa vertikalnom linijom na dole, su mesta gde su te planete na IC-u, tj. gde god da ste se rodili na toj vertikali, ta planeta bi bila na vrhu 4 kuće. Vertikalne linije od planeta na donjoj ivici ka na gore su mesta gde su vrhovi kuća na MC-u, tj, na vrhu desete kuće. Ako hoćete da se setite gde ste nekada stanovali, gde su vaši preci boravili i sl. idite na linije za IC, a ako hoćete da postignete maksimalan uspeh, idite na linije za MC. U vašem slučaju, idite da studirate ili nešto proučavate na žutoj liniji od Plutona ka naviše, što bi prolazilo za malo desno od Pariza, sve do Holandije.
El' moze samo kratka lekcija da ja ovo razumem, jerbo svi daju ove karte a objasnjenja ni od korova.
Dakle s'vatila ovaj deo planete gore, dole i kako da ih upratim,... a njihova relacija sa mojom natalnom kartom? Dakle ako hocu da idem na uspeh jel' pratim vladara moje desete kuce ili planetu koja je u 10om polju... mislim ako nastavim ovako ja cu po izboru.. :-(
Sto ovaj decko ne prati mars ili jupiter nego pluton?
Prihvatam svaki fiktivni primer.

Moze mali insight? Ja sam samo devojcica ipak :-)
I... ako je mnogo glupo pitanje i svi ostali forumasi shvatili... nek' me neko prosvetli na pp da se ne sramotim :oops:

Unapred zahvalna!
Svima lepe i suncane praznike zelim :-)

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Relokaciona astrologije -- gde je najbolje na planeti Zemlji

Post by AstroDul » Sat Apr 07, 2007 11:20 am

Sto ovaj decko ne prati mars ili jupiter nego pluton?
Može da prati koju god hoće od deset planeta, u zavisnosti kakvu vrstu uspeha želi da postigne, šta mu je najjače u natalnoj karti itd. Ako ima više pokazatelja na jednu te istu temu, opredeljujemo se nju kao za najbolju preporuku. Konkretno, Merkur u Ribama je Holandija, retrogradan je, znači treba da ide tamo da povrati deo karme, a koja linija od planete na donjoj ivici slike prolazi blizu Holandije -- Pluton.

Ako hoće da prati Mars, treba da ode tamo gde je Mars na vertikali, ovde je to Novi Zeland. Znači, ili

da ode tamo da živi, ili

da studira tamo, ili

da se druži sa nekim ko je bio tamo, ili

da čita knjige odande, ili

da posećuje sajtove koji se hostuju tamo, ili... ili... ili...

Ili da na bilo koji način prenese energiju sa tog dela planete u svoj život.

Njemu Mars uglavnom prolazi kroz okean, ali to može da znači da tamo može da živi i radi na nekom ostrvu, ili da bude "mali od palube" na nekom brodu koji krstari tim prostorima itd.

Ako je Mars na vrhu desete, onda bi se ceo horoskop rotirao tako da bi kuće bile potpuno drugačije, a samim tim i tumačenje. Energija bi se tamo drugačije trošila i cirkulisala.

Pogledajmo kako bi izgledalo da je Goran rođen u Wellingtonu na Novom Zelandu:

Image

Preciznije, ovo je neko mesto, koje možda i nije naseljeno, pored Wellingtona, jer sam ja pošao od koordinata za Wellington na Novom Zelandu (uzeo sam ih sa www.astro.com/atlas) i modifikovao tako da se koordinate Marsa i MC-a poklope do na lučni stepen.

To je sada neki potpuno drugi život. Sa punom petom kućom u Strelcu, igrao bi tenis ili golf do kraja života, teško da bi se brzo oženio (tamo je Uran vladalac braka, sa Saturnom, dugo čekanje na brak) itd. A ipak, ni to nije kraj priče, jer na kraju krajeva, natalni horoskop ipak vlada, i najvažniji je, pa bi on morao da spaja peto polje iz Wellingtona sa desetim poljem iz natalnog horoskopa (npr. sport kao profesija ili kao trener itd.).

Imam jedan zgodan primer, u kome je čoveku natalna peta kuća puna planeta a u Škorpiji. On je otišao da živi u Kanadu, a tamo mu je ta peta kuća zapravo deseta -- šef, direktor, menadžer. I, šta on to tamo radi -- on je tamo menadžer (10 kuća) za striptizete (peta kuća, zabava, u Škorpiji, na eskplicitnoj seksualnoj osnovi).

Da bi video kako bi mu se tamo dopalo, može se napraviti kompozitni horoskop, gde bi se takođe pomerile kuće, što bi zahtevalo još jedno tumačenja u uklapanje u natal itd.

Ko hoće, može tako da multiplicira svoj horoskop za svaku planetu na MC-u, odnosno, za svaku planetu na IC-u, dok za profesionalnog astrologa to ne treba. Profesionalac mora da sve to duži u glavi dok tumači horoskop, a to se radi tako što se mentalno promene brojevi kuća. Npr. u Goranovom ntalu zamislim da je kuća broj 2 zapravo kuća broj 10 (time Mars dolazi u desetu kuću), i onda tumačiti izokrenuto (sistem derivativnih ili izvedenih kuća).

webhanuma
Posts: 9
Joined: Mon Mar 26, 2007 8:42 pm

Post by webhanuma » Sat Apr 07, 2007 11:41 am

Ako je Mars na vrhu desete, onda bi se ceo horoskop rotirao tako da bi kuće bile potpuno drugačije, a samim tim i tumačenje. Energija bi se tamo drugačije trošila i cirkulisala
Hvala puno na odgovoru!
Stvarno ne bih shvatila da nisam iscitala ovu razlozenu verziju. Veoma korisno objasnjenje.

Idem sad da trazim sebi neku lepu tacku gde cu da uzivam...na kopnu pomogucstvu... i vec prethodno naseljenu :-)

Jos jednom hvala i lepe praznike vam zelim!

Post Reply