Razvod i dijete

Da li će biti razvoda i ako da, šta će se dogoditi potom.
Post Reply
LINA
Posts:4
Joined:Tue Apr 17, 2007 2:44 am
Razvod i dijete

Post by LINA » Tue Apr 17, 2007 3:11 am

Postovani gospodine
molila bih vas za odgovor

Rodjena sam 16.07.1976. (13:20) (long:018E18, lat:44N42) (BiH)
Suprug 11.09.1968. (10:17) (long:118W15, 34N04) (LA)
Brak je sklopljen 16.02.2006. (11:30 u crkvi, 12:45 pred maticarem) (long:018E59, lat:42N45) (NK)
Rodila sam cerkicu 12.01.2007. (12:45) (long:018E32, lat:42N27) (HN)

Suprug mi je poslao papire za razvod braka 15.12.2006.

Zamolila bih vas za odgovor na sledece pitanje.
Da li cu uspjeti da sa djetetom otputujem u inostranstvo i ostanjem tamo,(gdje muz zivi, jer sam trenutno u YU sa djetetom) i kako ce mi se taj sudski proces zavrsiti.Ima li bojazni da mi sud oduzme dijete i da suprugu?

Koliko su po mene teski aspekti VE 0 SA, VE 90 UR, i na posletku Algol u konjukciji sa JU u kuci braka?

Hvala unaprijed
LINA

AstroDul
Site Admin
Posts:224
Joined:Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Mesto rodjenja, molim

Post by AstroDul » Tue Apr 17, 2007 10:48 am

Lepo je sto ste nam dali koordinate relevantnih mesta, ali bi mi trebali i nazivi tih mesta. Naime, kada se ode na www.astro.com/atlas, unosi se prvo naziv mesta, a atlas odgovara koordinate i tačno vreme u odnosu na Grinič. To je jedini način da se sazna tačno vreme događaja.

Ovako, ne znam da li na datim koordinatama postoji Daylight Saving za vreme ili ne.

LINA
Posts:4
Joined:Tue Apr 17, 2007 2:44 am

Post by LINA » Tue Apr 17, 2007 3:59 pm

Rodjena sam 16.07.1976. (13:20) (long:018E18, lat:44N42) Gračanica (BiH)
Suprug 11.09.1968. (10:17) (long:118W15, 34N04) (Los Aangeles, CA)
Brak je sklopljen 16.02.2006. (11:30 u crkvi, 12:45 pred maticarem) (long:018E59, lat:42N45) (Nikšić, Crna Gora)
Rodila sam cerkicu 12.01.2007. (12:45) (long:018E32, lat:42N27) (Herceg Novi, Crna Gora)

LINA
Posts:4
Joined:Tue Apr 17, 2007 2:44 am

Post by LINA » Mon Apr 23, 2007 12:24 am

Postovani Gospodine


Molila bih vas ako ikako mozete da pogledate moje podatke koje sam dopunila i da mi odgovorite na pitanje u vezi razvoda i moje djevojcice
To mi je trenutno veoma bitno, jer treba da se upustim u nesto veoma neizvijesno.

S postovanjem
LINA

AstroDul
Site Admin
Posts:224
Joined:Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Horoskopi, horoskopi...

Post by AstroDul » Thu May 03, 2007 9:10 pm

Natalni horoskop za Linu je

Image

Pođimo prvo od dobrih aspekata za brak:

-- Jupiter u sedmoj kući, na 24 Bika,

-- Mesec na 23 Riba, skoro tačan sekstil sa Jupiterom,

-- Sunce na 24 Raka, Merkur na 25 Raka, sekstil sa Jupiterom,

Ako površno čitate astrološke početnice, Jupiter u sedmoj je naj, naj, naj brak što postoji, a ovde pogotovu, štite ga i Sunce i Mesec, pa i Merkur. Prvu senku sumnje baca položaj Jupitera blizu Algola, ali pošto drugih, direktno loših aspekata nema, to kao da ne igra neku naročitu ulogu. Ali, pogledajmo ostale aspekte za brak, sada gledamo Veneru na 1 Lava:

--Venera u Lavu je previše izbirljiva, to je "princeza na zrnu graška". Kakvu god grešku partner da napravi, nabiće mu se na nos.

-- Saturn u Lavu je u izgonu (pošto je i sad suvladar Vodolije), a zajedno sa Venerom ima porazan uticaj na ljubavni i seksualni život generalno, a ovde i direktno na brak.

-- Saturn i Venera su strah i lepota zajedno, pa "lepotica" Venera strahuje (Saturn) da kad se bude zaljubila i potpuno predala (Saturn), da će ostati izigrana i opljačkana. Ako partner nema para ili je materijalno nesiguran, takva Venera će panično uzmicati, sve do potpunog sloma situacije.

-- Venera sa Saturnom traži sigurnost i gde treba i gde ne treba, a to se najlakše vidi ako je on bogat, dobrostojeći, postariji, poštovani gospodin, ugledan i uglađen član društva itd. Prihvatljiva razlika je od 8 godina pa naviše.

Ako ništa od toga nije slučaj, posednika Saturna, u ovom slučaju muškarac, mora biti mudar, organizovan i svakom drugom slučaju do beskraja odan Veneri, odnosno, u ovom slučaju Lini. Ako ne, pa eto, nastaće pakao.

Saturn i Venera inače daju seksualne inhibicije, kod žene je to nevlaženje vagine tokom seksualnog odnosa, što vodi uglavnom još većoj apstinenciji.

Uran, planeta razvoda, je na 3 Škorpije, to je pad Meseca, a egzaltacija Plutona, svakako stepen nešto važniji od okolnih. Uran u tačnom kvadratu sa Venerom kao vladarom kuće braka, a isto tako je u opoziciji sa Descendentom, može dati samo razvod u prvom braku i ništa drugo. Zapisano u zvezdama, ako danas to može tako da se kaže.

Primetimo da -- baš kao što bi i u astrološkom početnicama pisalo -- Sunce sa oba vladaoca sedme kuće u devetoj kući, daje brak u inostranstvu, ili sa osobom druge vere i sl.

Pogledajmo njegov natalni horoskop:

Image

I njemu je sedma kuća u Biku, tu mu je Mesec, vrlo verovatno će imati dete kad uđe u brak. (Ovo sad tumačimo kao da ne znamo da ima dete.) Mesec u Biku je najplodniji mogući Mesec, a ovde još u trigonima sa Jupiterom, Suncem, Plutonom iz Device... Izgleda odlično, ali -- ALI -- pogledajmo gde je njemu Venera, vladalac kuće braka. Venera je na 11 Vage, ali u konjunkciji sa Južnim čvorom, pa je njegov brak karmički obojen, tj. u ovoj inkarnaciji, lakmus test za njega je upravo šta će se dešavati u braku. Pošto je razlika samo jedan stepen (čvor je na 10 Vage), preneo je priču bukvalno iz prošlog života.

U prošlom životu je brakom vladao Mars, a on je ovde na 23 Lava, u kvadratu sa Neptunom na 24 Škorpije... i tu je razlika u aspektu samo jedan stepen, dakle i taj aspekt se odnosi prošli život. Kvadrat Marsa i Neptuna je laž u braku, prevara (nije ljubavna prevara nego obična) koju je inicirao moćni (Mars u Lavu) prijatelj (Mars na 23 Lava, neko iz društva)...

On je dakle, ušao u brak opterećen a da ne zna tačno čime. Šta god da je, aktiviralo mu se ulaskom u brak!

Evo kako izgleda horoskop odnosa (kompozitni horoskop):

Image

Primećujemo stelijum na kraju Lava i početku Device, Sunce, Mars, Merkur i Venera, u desetoj kući. Blizina Marsa i Sunca u kompozitnom horoskopu je sasvim dovoljna za začeće deteta, a iako su Sunce i Venera razdvojeni, ipak ih ovaj stelijum povezuje. To nije loše, ali su sasvim loši bili aspekti Urana iz Riba, Uran je poslednji put u opoziciji sa Venerom bio decembra 2005, što je sasvim sigurno ostavilo razorne posledice na ovaj brak -- rastava u najmanju ruku, a vrlo verovatno i razvod.

Otkako je jula 2005 Saturn ušao u znak Lava, životne radosti u ovoj vezi je sve manje. Sada je tr Saturn upravo na putu da poklopi ceo stelijum "koji ljubav znači", i ostaće na njemu do jula 2008. godine. To isto tako razara vezu, prosto zato što je bila i ostala zasnovana na lažima i međusobnom neshvatanju. Naime, Neptun sa 2 Strelca je u kvadratu sa stelijumom, naročito sa Venerom, Merkurom i Marsom, a to znači sledeće:

-- Merkur kvadrat Neptun u kompozitnom horoskopu: razoran aspekt, partneri se uopšte ne shvataju, slika o partneru je potpuno pogrešna. Ne zna se šta je pravi smisao veze, ovde se veza koja je trebalo da bude poslovna pretvorila u brak.

-- Venera kvadrat Neptun -- Ljubav vašeg života je došla! Sve je savršeno, i konačno! Odjednom, sve ispada drugačije nego što ste zamišljali. Život u lažnom raju nije ni mogućan a ni potreban na ovoj planeti.

-- Mars kvadrat Neptun -- Ovo je baš težak aspekti (on ga ima i natalno). Način na koji reagujete slabi vašeg partnera. Međusobno se zbunjujete. Ako jedan partner biva uspešan, drugi ga doživljava kao pretnju. Strah od dominacije partnera. U vezi se liferuju problemi sa kojima ne znate da se nosite. Oba partnera moraju prestati da svoj ego pumpaju do maksimuma, no to je lakše reći nego učiniti. Mogućnost prevare, ne samo ljubavne, nego i poslovne i bilo koje druge.

Trigon Venere sa vrhom sedme kuće čini da ova veza ne može tek tako da se raskine, partneri će verovatno ostati u nekoj simulaciji veze i pošto se razvedu.

-- Uran opozicija Mesec -- teška i nestabilna veza. Tradicionalne uloge u braku se ne ispunjavaju. Ovaj odnos može biti kratkog veka. U stvari, ako se radi o braku, sa ovakvim aspektom najbolje bi bilo da se brak nikada i ne uspostavi. Ovaj odnos ima smisla i divan je samo dok ništa ne očekujete jedno od drugog. U oboma će ostaviti veliko iskustvo, ali morate biti spremni da ga primite.

Sve u svemu, vidi se zašto je veza nastala, pa čak i brak, ali i zašto treba da se prekine i više nikad ne uspostavi.

Evo i horoskopa braka

Image

U horoskopu braka, Asc opisuje dominantnog partnera, (obično je to muškarac), a Desc opisuje onog drugog partnera (obično je to žena). Na ovom horoskopu se nećemo mnogo zadržavati, primetimo samo da su vladaoci u lošim aspektima, Merkur sa Uranom -- nestabilnost, malo ga ima pa ga malo nema, i Jupiter -- kvadrat Neptun, laži, nejasnoće i prevare. Mesec je ipak u 5 kući, trigon Mars i Hiron, dakle, trudnoća je mogućna. No, Mesec je sa Južnim čvorom, kroz trudnoću se prelamaju karmički problemi.

Natalna karte ćerke je

Image

Sunce na 21 Jarca i Mesec na 2 Škorpije -- ne prave nikakav veliki aspekt, pa bi najbolje bilo da se roditelji više ne viđaju. Retrogradni Saturn u 4, najbolje bi bilo da se o detetu staraju babe i dede. Jupiter u sedmoj kući, ali kvadrat Uran -- veliki, veliki rascep i razvod roditelja.

Nedostatak planeta u 3 i 5 kući sprečava pojavu braće sestara, barem na nekoliko godina, ili, verovatnije, zauvek. Ona, Linina ćerka, će moći da ima svoju decu, kada za to dođe vreme, kroz nekoliko desetina godina.

ZAKLJUČAK: Ova veza treba da se rasturi. Nikakvo ponovno spajanje nije ni poželjno ni dobro. Imate ćerku i to je divno, ali srljanje treba već jednom da se prekine, odmah.

LINA
Posts:4
Joined:Tue Apr 17, 2007 2:44 am

Post by LINA » Thu May 03, 2007 11:39 pm

Postovani Gospodine
iskreno, ja sam odusevljena Vasim odgovorom.
Od srca Vam se zahvaljujem.

Mozete li mi odgovoriti na sledece:
Da li cu uspjeti da sa djetetom otputujem u inostranstvo i ostanjem tamo i Ima li bojazni da mi sud oduzme dijete i da suprugu? Koliko je lose postavljen retrogradnji Saturn u 4 polju moga djeteta? Odgajace je baka i djed???

Puno hvala
Pozdrav
LINA

AstroDul
Site Admin
Posts:224
Joined:Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Koje inostranstvo?

Post by AstroDul » Fri May 04, 2007 7:52 am

Da li cu uspjeti da sa djetetom otputujem u inostranstvo i ostanjem tamo
Koje bi to inostranstvo tačno bilo, šta biste radili tamo i zašto biste uopšte išli bilo gde?

Inače, inostranstvom vlada Mesec, na 23 Riba, a sada se upravo tu nalazi tr Uran. On će biti nad Mesecom sve do 4 januara 2010 godine, i sve dotle ta neopisiva želja za inostranstvom će vladati vama. To je tri godine opsesije, a na samom kraju tranzita Urana pridružiće mu se i tr Jupiter, najbolje bi bilo da iselite u Afriku ili na neko ostrvo, potpunu pustinju i sl.

Što se tiče astrologije, jasna je vaša želja da odete, a što se tiče realnog života, najbolje bi bilo odupreti se ovom tranzitu i zameniti energije nečim drugim, takođe u sklopu značenja Urana i sl. Kad prođe taj tranzit, čudićete se šta vam bi da uopšte idete bilo gde. Međutim, kosmičke stvari funkcionišu malo drugačije nego što bi mi ljudi to voleli... Od 2011 Neptun će ući u Ribe, to vam je inostranstvo na kvadrat, i traje nekih 16 godina. U prevodu na srpski, kad odete, više se nećete vraćati.
i Ima li bojazni da mi sud oduzme dijete i da suprugu?
Neastrološki odgovor bi bio da sud u 99% clučajeva dodeljuje dete majci, naročito ako se vidi da se kvalitetno brinete za njega, ako nemate neki zdravstveni problem tipa narkomanija ili psihijatrijski dokazano ludilo i sl.

Zašto vi to stalno pitate? Da li je muž zatražio dete i podneo neku argumentaciju u tom smislu? Strašno malo podataka ste nam dali. Gde vi sada živite, gde želite da odete, gde živi vaš muž, da li je to povezano, gde se, uopšte, održava suđenje?
Koliko je lose postavljen retrogradnji Saturn u 4 polju moga djeteta? Odgajace je baka i djed???
Prilično loše teoretski gledano, ali u praksi to može biti i stara i trošna kuća (pošto je u Lavu -- nekada bila divna kuća, pa propala itd.), ili kuća sa starim i rustikalnim nameštajem, kuća u kojoj se rigidno sprovode neka na prvi pogled čudna pravila, kuća u kojoj slike babe i dede vise po svim zidovima itd.

Nemojte naročito brinuti zbog tog položaja. Saturn ima i trigone iz Strelca, to su dobri aspekti.

Post Reply