UROCI

Astrološke tehnike za koje nije otvoren poseban forum.
Post Reply
Lindica
Posts: 9
Joined: Mon Apr 23, 2007 10:35 pm

UROCI

Post by Lindica » Tue May 15, 2007 2:47 pm

**** Premestio Admin

Kako astrologija gleda na pojavu uroka i njegovo otklanjanje i da li se po nečijoj karti može vidjeti da neka osoba ima urok?

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Uroci i magija

Post by AstroDul » Tue May 15, 2007 10:09 pm

Pretpostavljam da reč "urok" označava čini ili magiju, odnosno magijske radnje koje plaćeni mag upućuje ka nekom trećem licu. U energetskom smislu, to je energija koja ne prija, koja parazitira na energetskom sklopu domaćina i ima ulogu sličnu dugotrajnim lošim tranzitima na Sunce ili Mesec.

Glavninu magije ka sebi prikuplja Pluton, a od njegovih aspekata i položaja zavisi na šta će ispasti cela kombinacija. Loši aspekti Plutona i Saturna često daju uticaj magije u natalnom horoskopu, pri čemu ne mora svako ko to ima de facto biti mag. Umesto da kvari tuđe živote za pare, takva osoba može čitati naučnu ili epsku fantastiku u kojoj magija ima glavnu ulogu itd.

U pitanju je olakšani pristup fundamentalnim energijama i to ne mora uvek da se koristi za loše. U jednom slučaju, žena koja je u svom horoskopu imala sasvim loše aspekte Plutona, gledala je kako njen sin pada sa visokog drveta u susednom dvorištu, ali je ona uspela da aktivira svoje energiju na daljinu i amortizuje pad, tako da je dete palo i ostalo nepovređeno.

Dakle, magija postoji, no ne treba je ni podcenjivati ni precenjivati. Svako će je apsorbovati prema svom horoskopu i karmi!

Lindica
Posts: 9
Joined: Mon Apr 23, 2007 10:35 pm

Post by Lindica » Wed May 16, 2007 8:32 am

a da li osoba koja ima u karti sextil saturna i plutona stim da je pluton vladar ascedenta može biti netko na koga će se magija baciti kao urok?

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Sektili su dobri

Post by AstroDul » Wed May 16, 2007 12:04 pm

Generalno, sve je moguće, ali morate shvatiti da se magija baca preko posrednika. Vrlo je mali broj osoba koje mogu da "bace čini" same, u 99% slučajeva se ide kod nekog maga koji to radi za pare.

Pošto ne možete baciti magiju sami na sebe, tj. to onda nije magija u ovom smislu o kome sada pričamo, vaše pitanje nema preterano smisla, zato što se uvek moraju gledati bar dva horoskopa (onaj koji baca i onaj kome je upućeno), a zapravo bi trebalo gledati tri horoskopa -- onaj na koga se baca, onaj koji to želi i onaj koji to efektivno radi (crni mag).

Međutim, ako vi insistirate na tome da je neko bacio magiju na vas, to ima dve negativne posledice:

1) verovatno lažete sami sebe, jer uzroke za svoje nedaće tražite potpuno van sebe i svog horoskopa,

2) i ako vam to niko nije do sada uradio, pojaviće se neko ko će to uraditi baš vama, jer vaše verovanje da to vam to neko već radi upravo privlači da se to i desi.

E sad, naivno bi bilo verovati da toga nema. Ima, ali to je potpuno druga tema koja najverovatnije nije za ovaj forum, generalno uzev. Ovde se ipak ograničavamo samo na astrologiju, jer sajtove ne treba rasplinjavati.

Post Reply