Astrološki primer za ženski sterilitet

Proučavanje neplodnosti i bračnog steriliteta na osnovu astrologije.
Post Reply
AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Astrološki primer za ženski sterilitet

Post by AstroDul » Tue Mar 13, 2007 6:31 pm

Astrološki primer za ženski sterilitet

Evo natalnog horoskopa:

Image

Ova žena je rođena 25.09.1966 u 20:30, 44:48N, 20:30E. Nema dece, a u braku je više od petnaest godina. Mesec je na 19 Vodolije, u izrazito lošim aspektima. Venera, Uran i Pluton su na 20 i 18 Device, i prave tačnu inkonjukciju na Mesec; Mars je sa 19 Lava u tačnoj opoziciji, a Neptun sa 20 Škorpije je u tačnom kvadratu, tj. on je fokusna tačka T-kvadrata čija osnova je osa Mesec i Mars. Mesec ima dobar aspekt (trigon) samo sa Merkurom, što daje neke nade. Prilikom jednog prolaska Jupitera kroz Vodoliju ostala je trudna, ali se to nije održalo (Uran u petoj kući). Ovaj primer je interesantan i zato što peta kuća sadrži čak pet planeta (Sunce, Merkur, Venera, Uran i Pluton), ali -- dece nema. Saturn sa 25 Riba je u opoziciji sa Suncem, Venerom i Uranom, pa dece može biti ali kao i sve drugo pod uplivom Saturna -- sa velikim odlaganjem. U smislu ženske plodnosti, Saturn znači "kasno", verovatno pred kraj reproduktivnog perioda, npr. oko 38-39 godine, ili još kasnije.

Sa ovako punom petom kućom (deca), šesta i osma kuća postaju još značajnije. Šestom kućom upravljaju Venera i Pluton, a osmom Saturn i Uran i to su planete sa lošim aspektima, što sa Mesecom (plodnost, materica), što međusobno. Cela konfiguracija znači prijemčivost za venerične bolesti. One se u životu ove osobe nisu nikada javno ispoljile, ali pošto je Mesec u kvadratu sa Neptunom, možda se radi o neprimetnim, ali -- u smislu steriliteta -- itekako prisutnim infekcijama.

Astrohomeopatska dijagnoza i lečenje

Jaka inkonjunkcija Meseca i Plutona daje predispoziciju za zapušene jajovode. Lek je Belladona, ali u vrlo visokim potencijama.

Tačan kvadrat Meseca i Neptuna daje rivalitet sa majkom, što se na fiziološkom nivou vidi tako što psiha "zabranjuje" telu da rodi. Lek je obično Pulsatilla, ali i Psorinum (mijazma).

Konjunkcija Plutona i Venere je podloga za tumore. Lek može biti Thuja, a u slučaju akutnom krvavljenja prvo Medorrhinum (mijazma). Ostali često korišćeni lekovi za tumore materice su Aurum Mur Nat, Lilium Tigrinum i Platinum.

Inkonjunkcija Meseca i Urana je genetska odbrana od naslednog sifilisa, a lek je Syphillinum (mijazma)

Opozicija Urana i Saturna daje i četvrtu mijazmu, Tubercullinum. Dakle, osoba ima u natalnoj karti podlogu za sve četiri mijazme, što bi trebalo uzeti u obzir u lečenju bilo koje vrste.

Jupiter će ući u petu kuću 10-og novembra 2003-će godine, i biće u njoj do početka oktobra 2005-te. To je realna šansa i klasičan astrološki priznak roditeljstva. U međuvremenu, trebalo bi eliminisati pritisak Saturna iz Riba, npr. uzimanjem lekova Arsenicum Album, Cuprum Arsenicosum i sl.

Post Reply