Opšte o neplodnosti kod žena

Proučavanje neplodnosti i bračnog steriliteta na osnovu astrologije.
AstroDul
Site Admin
Posts:224
Joined:Thu Jan 01, 1970 2:00 am
Opšte o neplodnosti kod žena

Post by AstroDul » Tue Mar 13, 2007 6:22 pm

Na stranici

http://www.astrodule.com/neplodnost-kod-zena.shtml

možete pogledati moj video o neplodnosti kod žena.

Opis problema

Neplodnost (infertilitet) je intimni problem bračnog para. To je težak i ozbiljan medicinski i socijalni problem, jer u oko 50% slučajeva postoje nelečiva oštećenja reproduktivnih organa. Oko 15% bračnih parova u plodnom dobu je sterilno. Muški faktor neplodnosti je uzrok u 45%, ženski u 45%, a u 10% slučajeva, oboje su odgovorni.

Neplodnost kod nekih osoba dovodi do gubitka samopouzdanja, životnih kriza, depresije, ogorčenja i rezignacije. Želja za detetom egzaktno definiše žensko biće, a "dete je ključ za ženu". Infertilne žene su često anksiozne, previše samokritične, depresivne, negativne. Sebe opisuju kao neatraktivne, ignorisane i nevoljene; često pate od psihosomatskih bolesti kao što gastrointestinalni problemi, srčane i cirkulatorne smetnje, glavobolje, ginekološke smetnje i sl. Infertilitet izaziva izuzetan stres, kod jednog ili kod oba partnera.

Ljudi bez dece osećaju da su nesposobni, manje vredni i krivi, gube samopoštovanje. Parovi bez dece osećaju da im je nešto uskraćeno. Deca zadovoljavaju po nekoliko potreba roditelja odjednom, a parovi bez dece su lišeni zadovoljstva koje donose nega i briga oko deteta u toku njegovog rasta i razvoja. Deca stabilizuju brak, donose sreću, unose harmoniju, ispunjavaju život radostima i otklanjaju nesporazume, dok brakovi bez dece klize u monotoniju, sukobe i često se raspadaju. U središtu duhovnog života žene je njen osnovni cilj -- da postane majka, i njen ceo organizam je podešen upravo za tu funkciju.

Lečenje steriliteta u homeopatiji

Proces nastanka polnih ćelija i oplođenja je vrlo komplikovan i ima mnogo faktora neplodnosti. Ovde ćemo spomenuti one za koje homeopatija nudi bolji odgovor nego klasična medicina. Na primer, i kod muškarca i kod žene može postojati

prevelika kiselost, koja ubija jajnu ćeliju;

nedostatak kalcijum sulfata, koji učestvuje u građi opne jajne ćelije;

zapaljenje organa;

nizak nivo estrogena;

slaba sekrecija pituitarne žlezde;

mali broj spermatozoida;

tenzija i nervoza;

defektna tiroidna žlezda,

uterus koji se zatvara isuviše sporo i sl.

U svakom slučaju treba proveriti menzes (leukoreja!), napraviti spermogram, proveriti bubrege.

Ako je sredina previše kisela, dati Nat Phos u potenciji 6X, zajedno sa lekovima kao što su Benzoic Acid, Berberis, Cantharis, Equisetum, Erbium, Ocinum Canum za dreniranje bubrega. Ako postoji sumnja na fibroide u materici, lek je Aurem Mur Nat u potenciji 4X, tri puta dnevno mesec dana. Koristiti sa lekovima Silicea i Hepar Sulphuris za izvlačenje gnoja. Ako postoji zapaljenje, kao minimum, dati Belladonu, ali i Pyrogenium, Kali Phos kao i homeopatske verzije penicilina. Ako postoji neka nepravilnost ciklusa, povratiti ga u normalu lekovima Oopherinum, Pulsatila (za menstruacije koje kasne), Anterior Pituitary (upravlja lučenjem estrogena i progesterona) i Oestrogen (hormon kojeg luče jajnici). Za bilo kakvo krvarenje u polnim organima, mora se dati mijazma Medorrhinum, posle čega se otvara prostor da i ostali lekovi deluju.

Postoje parovi kod kojih je sve u redu, ali -- dece nema. Moguć razlog takvog steriliteta je nedostatak kalcijum sulfata, tj. treba davati lek Calc Sulph u potenciji 6X mesec ili dva. Naime, ako nema dovoljno ove soli, ne formira se opna oko jajne ćelije, tako da se ova dezintegriše dok je još u tubama. Za pripremu materice dobri lekovi su Aletris 30C i Sepia 200C, jer ako materica nije u dobrom stanju, neće moći da zadrži fetus, odnosno, ako se ne zatvori dovoljno brzo, fetus će biti uklonjen tokom sledeće menstruacije. Stalna tenzija kod pacijentkinje se dobro neutrališe lekovima kao što su Aconitum, Kalium Bromatum i Walnut. Ako se zna konstitucionalni lek pacijentkinje, svakako ga davati kao podlogu svemu ostalom. Posebno, primećeno je da žene tipa Natrium Muriaticum, češće od drugih imaju tumore na polnim organima, zapušene Falopijeve tube i sl.

Bahove cvetne kapi

Interesantna alternativa su tzv. Bahove cvetne kapi, kojima se regulišu emocionalna stanja. Takvih kapi ima 38, a obično se daju u mešavinama do 5 ili 6 odjednom. Evo kako bi mogla izgledati mešavina za regulisanje emocija dok se čeka na ostajanje u drugom stanju:

Impatiens: lek za nestrpljivost.

Star of Bethlehem: razočarenje, nesreća, trauma i loše vesti.

Gentian: obeshrabrenje.

Gorse: veliko beznađe i očaj. Daje veru i nadu, uprkos fizičkim i mentalnim problemima.

Vervain: mentalna i fizička relaksacija, jer pojedini parovi toliko da žele da začnu dete da preteraju sa seksom.

White Chestnut: odbrana od neželjenih misli i briga.

Slično, može se napraviti terapija za neželjeni pobačaj i pored već spomenutih Star of Bethlehem i Gorse, ona glasi ovako:

Walnut: prilagođenje životu bez bebe.

Pine: eliminiše osećaj krivice i vraća realnosti.

Willow: gorčina i samosažaljenje; vraća veru i optimizam i omogućava da se ponovo uživa u životu.

Sweet Chestnut: tuga koja uništava do granice izdržljivosti, sa osećanjem da nema budućnosti. Vraća optimizam i daje osećaj unutrašnje podrške.

Cherry Plum: duboki očaj, kao da će se izgubiti razum, eliminiše histeriju, omogućava da se misli razumom.

Astrološki preduslovi za rađanje

U astrologiji se smatra da su potrebni sledeći preduslovi za začeće:

1) 10-20 dana posle redovne menstruacije.

2) Kada je Mesec iznad horizonta.

3) Kada Mesec ili Venera prelaze preko podznaka, Venere ili Meseca u natalnom horoskopu.

4) Kada Mesec formira isti ugao (aspekt) sa Suncem koji je bio u natalnom horoskopu (važi dva dana pre tačnog aspekta i jedan dan posle).

5) Mesec na Ascendentu ili Descendentu žene.

U praksi se ispostavlja da se verovatnoća začeća povećava kada se spoje uslovi 1 i 4, tj. da se ta dva ciklusa spoje u nekoj tački. U pojedinim slučajevima, može proći i po nekoliko godina dok se ti uslovi ne steknu i to je, astrološki gledano, najčešći uzrok neplodnosti.

Položaj Meseca u natalnom horoskopu takođe utiče na plodnost. Rak, Ribe i Škorpija se smatraju plodnim znacima, dok se neplodnim generalno smatraju Ovan, Blizanci, Lav, Devica i Vodolija. Naročito je loš položaj Meseca u vazdušnim znacima, jer se smatra da je upravo naglašenost vazduha u natalnoj karti pretpostavka za sterilitet.

Za plodnost uopšte i prvo dete simbol je peta kuća. Za drugo dete je simbol sedma kuća, za treće dete -- deveta kuća itd. U ženskom horoskopu, plodnost se izražava i kroz Veneru. Za sterilitet najvažnije su četvrta, peta i sedma kuća, npr. Mesec ili Venera u nekoj od tih kuća u lošem aspektu sa lošom planetom su praktično garancija za jedan ili više abortusa tokom života. Uran, Pluton ili Mars u petoj kući daju probleme u trudnoći, pa i pobačaje. Loš aspekt Saturna sa Venerom daje neplodnost, ili se rađanje deteta odlaže za po desetak godina. Loši aspekti označavaju težak porođaj, carski rez, teško održavanje trudnoće. U horoskopu žene 8-ma kuća je kraj trudnoće, kao četvrta kuća od pete.

Svaka trudnoća se računa kao jedna kuća, tako da će se za treće dete gledati deveta kuća npr. ako je prva trudnoća završena normalno, a druga abortusom. Peta kuća opisuje sve što je zajedničko za svu decu jedne osobe.

Povoljna podloga za trudnoću može biti i tranzit Jupitera preko Meseca ili preko vladaoce pete kuće.

Uobičajene konfiguracije za neplodnost su:

Venera u sterilnom znaku u kvadratu sa Saturnom ili Neptunom.

Mars u petoj kući u sterilnom znaku u kvadratu sa Jupiterom ili Neptunom.

Vladalac Saturna u Škorpiji na Ascendentu (sporo seme).

Konjunkcija Saturna i Lilit u Škorpiji.

Saturn u Blizancima, Lavu ili Devici u 6-oj, 8-oj ili 12-oj kući u lošim aspektima sa Venerom i/ili Mesecom.

Sunce na Ascendentu u Lavu u kvadratu sa Saturnom iz Škorpije ili Vage.

Planete u petoj kući


Sunce znači da će osoba voleti sport, zabavu i decu. Deta više liči na oca, a ovaj položaj češće daje mušku decu. Žensko dete je vezano za oca. Sunce ovde samo po sebi ne ukazuje na veći broj dece, a ponekad ih uopšte i nema.

Mesec daje nežno, osetljivo dete, vezano za dom i majku; više dece.

Merkur u petoj daje bistru i pričljivu decu. Dobri aspekti pojačavaju, a loši aspekti na Merkur daju brige zbog dece u školi.

Venera u petoj kući detetu daje blagu i nežnu prirodu, a roditeljima sreću kroz decu.

Mars je svojeglavo, nemirno i besno dete, koje će tokom života biti povređivano po glavi, dobijati batine i -- ako postoje povoljni aspekti sa dispozitorom Marsa ili vladaocem pete kuće - verovatno biti sportista.

Jupiter daje uspešnu decu, obrazovanu, dobro vaspitanu i zdravu. Sklona su sportu, a moguć je i život u inostranstvu. Ili će biti više dece ili će postojeća deca biti uspešnija.

Saturn u petoj kući daje do dvoje dece i sa tim se treba pomiriti. Moguća neplodnost, odnosno, teškoće da se održi plod.

Uran je iznenadna trudnoća, neočekivana i u inat nekome, način dokazivanja i sl. Ili će dete biti vanbračno ili će biti začeto van braka (što često svima odgovara, pa postane izgovor za ulaženje u brak!) Uran će istom lakoćom dati neočekivan abortus ili neželjen nasilan prekid trudnoće.

Neptun detetu daje lošu psihu. Ako su aspekti dobri, dete će biti posebno nadareno za duhovni ili ezoterijski rad, ali u slučaju loših aspekata, može biti sklono psihičkim oboljenjima. Dete može da uzima droge ili alkohol, a u lošem aspektu sa Marsom, to mogu biti stvarno teške droge, trovanje ali i davljenje. Neptun u petoj kući može da znači da se poreklo deteta ne zna, ali i da je dete usvojeno.

Pluton u petoj kući može značiti niz loših stvari, npr. otmicu deteta, silovanje i sl. Dobri aspekti Plutona znače da će se dete izvući iz neugodnih situacija.

Post Reply