Sterilitet

Proučavanje neplodnosti i bračnog steriliteta na osnovu astrologije.
Post Reply
Lada
Posts: 7
Joined: Tue Mar 13, 2007 1:37 pm

Sterilitet

Post by Lada » Tue Mar 13, 2007 1:57 pm

U braku smo 5 godina, ali nazalost bez djece. Do sada ustanovljen problem kod supruga, los spermogram.
Nikakve intervencije nisu radjene.
Podaci za supruga 14.08.1975, 12:35 Podgorica, Crna Gora,
za mene 26.11.1976, 00:15 Mostar, BiH.
Kako su nam zvijezde naklonjene po pitanju potomstva?
Hvala unaprijed :D .

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Možete li biti malo konkretniji?

Post by AstroDul » Tue Mar 13, 2007 5:36 pm

Možete li biti malo konkretniji, ako je vaš muž išao na ispitivanja, kakvi su mu poslednji rezultati bili i da li ima neku lekarsku dijagnozu. Pretpostavljam Lado da ste i vi išli na ispitivanja pa bi me interesovalo da čujem i vašu dijagnozu, ako je imate, ili neka druga lekarska zapažanja.

Što mi više činjenica date, to ćemo bolje moći da povežemo realnost sa događajima u horoskopu, pa ćemo bolje moći i da predviđamo, odnosno, savetujemo!

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Bračni sterilitet

Post by AstroDul » Wed Mar 14, 2007 7:12 am

NAPOMENA. Dok ne dobijemo više detalja o ovom slučaju, čisto tehnički postavljam natalne i ostale karte.

Tumačenje napisano 19.03.07.

Ovo je natalni horoskop vašeg muža:

Image

Prvo što pada u oči je izuzetno slab položaj Marsa. On je u Biku, znaku svog izgona, na 29 stepenu, što je stepen plača, što znači da će ova osoba "plakati" bukvalno i/ili prenosno zbog nedostataka Marsa na tom stepenu.

Osim pristojnog sekstila sa Saturnom, svi ostali natalni aspekti Marsa ga samo slabe:

opozicija sa Mesecom, koji je većinski vladar 8 kuće, hormoni,

širi kvadrat sa Suncem,

kvadrat sa Merkurom, koji je vladar 8 kuće, hormoni

inkonjunkcija sa Uranom

konjunkcija sa Južnim Mesečevim Čvorom, problem slabog Marsa je karmičke prirode.

Interesantno je primetiti da je u ovom horoskopu Merkur jači od Marsa, jer Merkur je u sedištu (u znaku kojim upravlja), dok je Mars slab zahvaljujući svim navedenim aspektima.

Mars je testosteron, Sunce je sperma, ovde je Mars prilično slab, pa bi trebalo poboljšati snabdevanje testosteronom.

Da stvar bude gora, Mars vlada petom kućom, a to je prvo dete, odnosno, prva trudnoća. U toj petoj kući se nalaze Jupiter i Hiron, u lošim aspektima -- kvadrat sa Saturnom i direktna opozicija sa Uranom.

Venera je retrogradna, u kvadratu sa Neptunom i vlada i brakom i onim slabim Marsom, tako da je sve ovo ispaštanje karmičnih dugova. Nije jasno kako da mu se pozicija poboljša.

A ovo je Ladin natalnih horoskop

Image

Mesec ima sektil sa Suncem i Marsom, odnosno, trigon sa Jupiterom, i još je u petoj kući, a to je prva trudnoća. Ta trudnoća će biti naročito aktuelna kroz godinu i po dana, kada tr Jupiter pređe preko natalne pete kuće i Meseca istovremeno (to je period sredina 2008 do sredina 2009). To je za Ladu optimalno vreme za rađanje. Istovremeno, tr Uran joj ulazi u kuću braka, pa je pitanje da li će čekati taj period sa ovim ili sa nekim drugim muškarcem.

Konačno, ovo je kompozitni horoskop

Image

Mesec je na 29 Strelca, to je opet stepen plača. Preko tog Meseca sada ide tr Pluton, što donosi velike ginekološke ili urološkeprobleme, dok tr Jupiter do kraja 2007. silno pojačava želju za porodom. Može li to biti veštačkom oplodnjom, Mars u petoj kući kojom vlada Uran preko Vodolije, kaže da bi to moglo, ali povoljnih tranzita nema sve do 2010.

Sve u svemu, u sledećih nekoliko godina je vreme da se vidi može li ovaj par imati dece, ili ne.
Last edited by AstroDul on Mon Mar 19, 2007 10:37 pm, edited 1 time in total.

Lada
Posts: 7
Joined: Tue Mar 13, 2007 1:37 pm

Post by Lada » Wed Mar 14, 2007 8:57 am

Ja cu sada bas u detalje :lol: , nisam u prvom postu htjela da detaljisem, jer nisam znala koliko je to neophodno.
Dijagnoza za supruga Oligoastenospermia, smanjen broj i pokretljivost (broj 12 mil/ml, refer. vrijednost >20mil/ml, pokretljivost 35%, refer. vrijednost >50%). To je bilo prije 2 godine. Nakon tretmana vitaminima i cajevima isti rezultat bez poboljsanja.
Kod mene radjen HSG, jajovodi prohodni, ovulacije uredne, hormonalni status u redu, jedino zabiljezen sindrom policisticnih jajnika (ne klasicni PCOS vec sindrom, dosta sitnih folikula jednih do drugih bez vodeceg folikula ne desnom jajniku). Sva ispitivanja radjena prije dvije godine.
Posto nikakvih rezultata do sada nije bilo, planiramo u skorije vrijeme (kraj ljeta) postupak vjestacke oplodnje.
Nadam se da je ovo za sada dovoljno :D .

Lada
Posts: 7
Joined: Tue Mar 13, 2007 1:37 pm

Post by Lada » Wed Mar 21, 2007 10:05 am

Hvala na tumacenju g-dine Dusko.
Koliko mogu da zakljucim onako laicki, suprugu se ne vidi nigdje jasno potomstvo :? , a zbog karmičnih dugova nije jasno kako da mu se pozicija poboljša (osim ovog savjeta za poboljsanje snabdjevanja testosteronom), sto se reci manje vise beznadezan slucaj :cry:.
Sto se mene tice, povoljni aspekti vec postoje ali su realni za oko godinu i po i to navjerovatnije sa drugim muskarcem :o (pod pretpostavkom da je tacno ovo moje misljenje koje se odnosi na supruga).
Kompozitni horoskop potvrdjuje otprilike prethodna dva tumacenja, mada ako i odlucimo da ostanemo zajedno, pa i bez potomstva (i ja suzbijem ogromnu zelju za porodom), mozda tek za 3-4 godine je moguce ocekivati nesto, ali samo mozda.
Uh grozno :( .

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Život je borba

Post by AstroDul » Thu Mar 22, 2007 5:13 pm

40% muškaraca koji imaju dijagnozu kao i vaš muž nemaju nikakve opipljive razloge za to, ali ipak imaju problem. Ako čovek ima karmički problem, ne znači da mu ne može ništa, naprotiv, tek kada to sazna treba da se skoncentriše da ga prevaziđe. U slučaju vašeg muža, trebalo bi probati sa biljnim i homeopatskim lekovima, pojedinačno, u kombinaciji ili kako god, u zavisnosti od toga na koga nabasate kao iscelitelja.

Osnovna stvar je da garancija nema, ali baš zato treba pokušavati, no i u tome mora biti nekog sistema. Za kakvo god lečenje da se odlučite, treba ga sprovoditi najmanje 6 meseci, a pravilo je da se bračni sterilitet leči kod oba partnera istovremeno i dugotrajno, svaki sa svojom terapijom. I za muškarca i za ženu bitni su odgovarajući hormoni i oni se mogu podsticati herbalno ili homeopatski. Kad kažem herbalno, mislim i na čajeve i na biljne preparate koji se uzimaju u tinkturama ili kao pilule i sl.

U mnogo slučajeva, dete se začne posle 12, 15 ili 18 meseci istrajnog i istovremenog tretmana. Jer, deca biraju roditelje a ne obratno, pa čak i kada ste potpuno fiziološki zdravi, dete ne mora doći dok se njemu ili njoj ne "svidite" kao budući roditelji, naravno, u karmičkom smislu.

Bilo bi dobro da posetite nekog homeopatu, ili iskusnog herbalistu, mada najbolje biljke koje rešavaju problem muške plodnosti ne rastu ovde već u Kini i Indiji.

Sve u svemu, astrološki događaji imaju svoje rokove, a vi ih morate dočekati spremni, tj. najzdraviji što se može biti. Što se tiče veštačke oplodnje, na to je najbolje da zaboravite i najbolje je da nikad ne počnete da se interesujete za to, jer što vam privatni ginegolog više priča da to ne može i ne treba da se radi, to se zaluđeni bračni par više napaljuje i prosto juri ginekologa da što pre "uđu u program". A "ući u program" znači da se ceo rasplodni ciklus žene promeni tako da kad ginekologu odgovara ona ima ovulaciju... a to uglavnom nikakve veze nema sa njenim prirodnim vremenom i načinom začeća.

Skoro svi tretmani veštačke oplodnje su neuspešni, ali posledice po ženu su teške u hormonskom pogledu. I tako to ide, umesto da vas leči, privatni ginekolog samo uzima hiljade i hiljade evra... a dece iz epruvete uglavnom nema nigde. (Smatra se da je do sada rođeno nešto preko 80,000 takve dece, što je mizerno u odnosu na broj pokušaja.)

Ukratko, lečite se ali kvalitetno, promišljeno, sistematski i dugotrajno. I menjajte životne navike, počev od ishrane i režima spavanja pa nadalje. Na primer, ne biste smeli da pušite, jer to smanjuje prokrvljenost krvnih sudova oko polnih organa -- previše sam video nerotkinja koje se busaju u grudi kako će sve da urade kako bi dobile dete, ali što ostaviti pušenje, pa što, eto moja komšinica je rodila a pušila je onoliko...

Roditi i odgajati dete ili decu je najveća obaveza koja postoji za ljude na planeti Zemlji. To je i čast koju treba zaslužiti. Vi i vaš muž uradite na sebi sve što možete, pa će i sve ostalo da počne da se sređuje samo po sebi.

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Tema je nastavljena na...

Post by AstroDul » Fri Mar 23, 2007 8:19 am

Tema je nastavljena na

http://www.astrodule.com/forum/viewtopic.php?p=279#279

a razdvojena je da se ne bi mešali horoskopi.

Lada
Posts: 7
Joined: Tue Mar 13, 2007 1:37 pm

Post by Lada » Fri Mar 23, 2007 11:00 am

Sad sam tek u dilemi :( .
Upravo se posljednje tri godine svo liječenje svelo na konzumiranje raznih biljnih čajeva, tinktura biljaka, vitamina E, C, Zn. Promjena navika, mada više kod mene nego kod supruga, prestala da pušim (suprug puši i dalje :evil: ), načina ishrane itd. Kod supruga prisutna određena doza apatije, pogotovo kad je riječ o našem seksulanom životu, od saznanja da je problem "u njemu" i jos nismo u potpunosti rješili taj problem.

Zbog svega ovog, baš posljednjih nekoliko mjeseci mi intenzivno razmišljamo o vještačkoj oplodnji. Vjerujte, upoznala sam se sa svim što je vezano za vještačku i ni ja nisam nimalo oduševljenja hormonskim terapijama i uništavanjem ženinog organizma, ali mi se to jednostavno stalno nameće kao nekakav logičan slijed događaja.

Čak sam se ovih dana posvađala sa svim bliskim :oops: (mislim na moje) na pominjanje nekih novih čajeva i rekla im da mi više niko ne pominje nikakve čajeve, nove režime ishrane, ove vode i one vode jer mi je svega dosta i da time samo odlažu našu odluku da to uradimo vještačkim putem.
Jednostavno, taman odlučimo da istrajemo u nekom sljedećem koraku, a svakodnevno se (pogotovo zadnjih mjesec dana) pojavljuju ljudi koji dolaze sa novim prijedlozima i potvrdama o nečijem uspjehu.
I sada i Vi :roll:
Znači li to stvarno, da je ova odluka pogrešna i da opet treba da skupim snage i krenemo od nekog novog početka. Izgleda tako.
Ova Vasa pretposljednja rečenica "To je čast koju treba zaslužiti" je vjerujte mi svakodnevno prisutna u meni, više je srasla za mene, kao i pitanje "Čime je to nismo zaslužili?".
Nego, mozda sam malo konfuzna, ali postiram sa posla i stalno me neko prekida, sto je normalno jer mora da se radi :lol:.
Vama iskreno hvala.
Sta ce dalje biti, vidjećemo i sigurno ću Vas obavjestiti.

Hvala još jednom na Vasem vremenu.

AstroDul
Site Admin
Posts: 224
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am

Post by AstroDul » Sat Mar 24, 2007 8:37 am

Upravo se posljednje tri godine svo liječenje svelo na konzumiranje raznih biljnih čajeva, tinktura biljaka, vitamina E, C, Zn.
Ako mislite da ste lečili time što ste pili cink u materijalnom obliku, jer ste čuli da je to dobro za potenciju i rad testisa, e pa niste. Mikroelementi uzeti u materijalnom obliku uglavnom ne uspevaju da dođu tamo gde treba, telu trebaju finije energije do onih kupljenih u apoteci.
Promjena navika, mada više kod mene nego kod supruga, prestala da pušim (suprug puši i dalje), načina ishrane itd.
Pohvalno!
Kod supruga prisutna određena doza apatije, pogotovo kad je riječ o našem seksulanom životu, od saznanja da je problem "u njemu" i jos nismo u potpunosti rješili taj problem.
Ovaj deo priče uopšte ne mogu da shvate muškarci a ni parovi koji nisu bili u vašoj situaciji. Tipičan mladićski stereotip je da treba da ima jednu ejakulaciju dnevno, po mogućstvu sa najlepšom ženom na svetu, ali u vašoj situaciji, muškarac prvi puca i kad ima i kad nema dovoljan broj spermatozoida. Prosto rečeno, nema erekcije pod moranjem i sreo sam mnogo infertilnih parova u toj fazi. To se rešava eliminacijom pritiska i svesnom odlukom da se neko vreme ne bavite "pravljenjem dece" nego da seks postane (ostane, i uvek bude) izraz radosti zbog najvećeg mogućeg zbližavanja sa voljenom osobom.
Zbog svega ovog, baš posljednjih nekoliko mjeseci mi intenzivno razmišljamo o vještačkoj oplodnji. Vjerujte, upoznala sam se sa svim što je vezano za vještačku i ni ja nisam nimalo oduševljenja hormonskim terapijama i uništavanjem ženinog organizma, ali mi se to jednostavno stalno nameće kao nekakav logičan slijed događaja.
Aha, ako sunemo velike pare, stvari će magično da se poprave samo od sebe. Neće. Sve može da se kupi! Ne može.
Čak sam se ovih dana posvađala sa svim bliskim (mislim na moje) na pominjanje nekih novih čajeva i rekla im da mi više niko ne pominje nikakve čajeve, nove režime ishrane, ove vode i one vode jer mi je svega dosta i da time samo odlažu našu odluku da to uradimo vještačkim putem.
Proizvodnja spermatozoida u muškom organizmu traje nešto preko 70 dana. Danas izbačeno seme je napravljeno pod uticajem hrane, sunca, prirodne ili zatrovane okoline, pušenja, lekova itd. od pre dva i po meseca. Kakvog smisla ima bacati pare za veštačku oplodnju neispravnim spermatozoidima? Sve što će veštačka oplodnja učiniti u vašem slučaju je da ostvari fizički kontakt njegovih polnih ćelija sa vašom (vašim), a same spermatoziode popraviti ne može (osim ako se posegne za trikovima kao što je pravljenje koktela, što bi značilo da se spermatozodi vašeg muža pomešaju sa ispravnim spermatozoidima donora iz banke sperme, ali to onda uglavnom i ne bi bilo njegovo dete).
Jednostavno, taman odlučimo da istrajemo u nekom sljedećem koraku, a svakodnevno se (pogotovo zadnjih mjesec dana) pojavljuju ljudi koji dolaze sa novim prijedlozima i potvrdama o nečijem uspjehu.
I sada i Vi
Šta mislite, šta vam Kosmos time poručuje?
Znači li to stvarno, da je ova odluka pogrešna i da opet treba da skupim snage i krenemo od nekog novog početka. Izgleda tako.
Da, ali ajde da taj novi početak bude lege artis, baš onako kako treba. Lečenje mora biti obostrano, i vi i on da pijete/uzimate svoje lekove. Ti lekovi pre svega treba da budu

1)

usmereni na uspostavljanje hormonalne ravnoteže i kod njega i kod vas

2)

usmereni na eliminaciju negativnog psihičkog i emotivnog stanja koje se kod vas nastanilo zbog dugotrajne nerešenosti vašeg problema.

3)

Terapije treba da budu individualne -- problem sa čajevima je što stalno pijete neku mešavinu gde više nije jasno šta čemu služi i da li se nešto sa nečim superponira.
Ova Vasa pretposljednja rečenica "To je čast koju treba zaslužiti" je vjerujte mi svakodnevno prisutna u meni, više je srasla za mene, kao i pitanje "Čime je to nismo zaslužili?".
Lošom karmom, tj. prenesenim postupcima iz prethodnih života. Materijalno otaljavanje života, odlaženje na posao, gledanje televizije, malo seksa ako ima sreće, pa na spavanje i tako svaki dan... u ovom slučaju neće završiti posao. Vi, a naroćito vaš muž, imate ogroman problem pred sobom a on je postavljen pred vas da bi vi mogli da se razvijate, pre svega duhovno, i da tokom tog rasta i razvoja negde usput obrišete stare negativne obrasce ponašanja (ako tako hoćemo da nazovemo karmu), i postanete sve što treba da budete u ovoj inkarnaciji, na planeti Zemlji.

Koliko je realna ta priča o karmi? Jednom sam radio horoskop ženi od oko 45 godina, bez muža i dece. Gledajući horoskop, zaključio sam da u njemu i ne stoji da treba da bude majka u ovom životu, pa sam to i rekao. Ona je uzdahnula i rekla, Znam, tako mi i treba. Na moj iznenađeni pogled, ona je mirno nastavila: Išla sam u regresiju, u prošlom životu sam bila veliki plemić u Francuskoj, na silu su me oženili ženom koju nisam voleo. Imali smo dvoje dece, ali sam ih namerno ignorisao.
Sta ce dalje biti, vidjećemo i sigurno ću Vas obavjestiti.
Hvala u ime svih čitalaca ovog foruma!
Hvala još jednom na Vasem vremenu.
Hvala i vama!

Post Reply