UÄŤlanite se ovde novosti iz astrologije

Neplodnost kod zena

Na ovom sajtu mozete dobiti profesionalni astroloski odgovor na sva vasa pitanja. Pogledajte cene i usluge, kao i nacine placanja. a zatim preko kontakt strane postavite svoje pitanje.

Neplodnost kod zena je kompleksan problem. Zenski polni aparat je mnogo komplikovaniji nego kod muskarca, a sudbina mnogih trudnoca se jasno vidi iz horoskopa.

Pogledajte diskusiju u forumu na temu neplodnosti kod žena.

Evo sta Dusko Savic kaze o neplodnosti kod zena:

 

Sterilitet

 

Opis bolesti Lecenje u homeopatiji Bahove cvetne kapi  

Astroloski preduslovi za radanje

Planete u petoj kuci

 

Opis bolesti

Neplodnost (infertilitet) je intimni problem bracnog para. To je težak i ozbiljan medicinski i socijalni problem, jer u oko 50% slucajeva postoje neleciva ostecenja reproduktivnih organa. Oko 15% bracnih parova u plodnom dobu je sterilno. Muski faktor neplodnosti je uzrok u 45%, ženski u 45%, a u 10% slucajeva, oboje su odgovorni.

Neplodnost kod nekih osoba dovodi do gubitka samopouzdanja, životnih kriza, depresije, ogorcenja i rezignacije. Želja za detetom egzaktno definise žensko bice, a "dete je kljuc za ženu". Infertilne žene su cesto anksiozne, previse samokriticne, depresivne, negativne. Sebe opisuju kao neatraktivne, ignorisane i nevoljene; cesto pate od psihosomatskih bolesti kao sto gastrointestinalni problemi, srcane i cirkulatorne smetnje, glavobolje, ginekoloske smetnje i sl. Infertilitet izaziva izuzetan stres, kod jednog ili kod oba partnera. Ljudi bez dece osecaju da su nesposobni, manje vredni i krivi, gube samopostovanje. Parovi bez dece osecaju da im je nesto uskraceno. Deca zadovoljavaju po nekoliko potreba roditelja odjednom, a parovi bez dece su liseni zadovoljstva koje donose nega i briga oko deteta u toku njegovog rasta i razvoja. Deca stabilizuju brak, donose srecu, unose harmoniju, ispunjavaju život radostima i otklanjaju nesporazume, dok brakovi bez dece klize u monotoniju, sukobe i cesto se raspadaju. U sredistu duhovnog života žene je njen osnovni cilj -- da postane majka, i njen ceo organizam je podesen upravo za tu funkciju.

Lecenje steriliteta u homeopatiji

Proces nastanka polnih celija i oplodenja je vrlo komplikovan i ima mnogo faktora neplodnosti. Ovde cemo spomenuti one za koje homeopatija nudi bolji odgovor nego klasicna medicina. Na primer, i kod muskarca i kod žene može postojati prevelika kiselost, koja ubija jajnu celiju; nedostatak kalcijum sulfata, koji ucestvuje u gradi opne jajne celije; zapaljenje organa; nizak nivo estrogena; slaba sekrecija pituitarne žlezde; mali broj spermatozoida; tenzija i nervoza; defektna tiroidna žlezda, uterus koji se zatvara isuvise sporo i sl. U svakom slucaju treba proveriti menzes (leukoreja!), napraviti spermogram, proveriti bubrege. Ako je sredina previse kisela, dati Nat Phos u potenciji 6X, zajedno sa lekovima kao sto su Benzoic Acid, Berberis, Cantharis, Equisetum, Erbium, Ocinum Canum za dreniranje bubrega. Ako postoji sumnja na fibroide u materici, lek je Aurem Mur Nat u potenciji 4X, tri puta dnevno mesec dana. Koristiti sa lekovima Silicea i Hepar Sulphuris za izvlacenje gnoja. Ako postoji zapaljenje, kao minimum, dati Belladonu, ali i Pyrogenium, Kali Phos kao i homeopatske verzije penicilina. Ako postoji neka nepravilnost ciklusa, povratiti ga u normalu lekovima Oopherinum, Pulsatila (za menstruacije koje kasne), Anterior Pituitary (upravlja lucenjem estrogena i progesterona) i Oestrogen (hormon kojeg luce jajnici). Za bilo kakvo krvarenje u polnim organima, mora se dati mijazma Medorrhinum, posle cega se otvara prostor da i ostali lekovi deluju.

Postoje parovi kod kojih je sve u redu, ali -- dece nema. Moguc razlog takvog steriliteta je nedostatak kalcijum sulfata, tj. treba davati lek Calc Sulph u potenciji 6X mesec ili dva. Naime, ako nema dovoljno ove soli, ne formira se opna oko jajne celije, tako da se ova dezintegrise dok je jos u tubama. Za pripremu materice dobri lekovi su Aletris 30C i Sepia 200C, jer ako materica nije u dobrom stanju, nece moci da zadrži fetus, odnosno, ako se ne zatvori dovoljno brzo, fetus ce biti uklonjen tokom sledece menstruacije. Stalna tenzija kod pacijentkinje se dobro neutralise  lekovima kao sto su Aconitum, Kalium Bromatum i Walnut. Ako se zna konstitucionalni lek pacijentkinje, svakako ga davati kao podlogu svemu ostalom. Posebno, primeceno je da žene tipa Natrium Muriaticum, cesce od drugih imaju tumore na polnim organima, zapusene  Falopijeve tube i sl.

Bahove cvetne kapi

Interesantna alternativa su tzv. Bahove cvetne kapi, kojima se regulisu emocionalna stanja. Takvih kapi ima 38, a obicno se daju u mesavinama do 5 ili 6 odjednom. Evo kako bi mogla izgledati mesavina za regulisanje emocija dok se ceka na ostajanje u drugom stanju:

Impatiens: lek za nestrpljivost.

Star of Bethlehem: razocarenje, nesreca, trauma i lose vesti.

Gentian: obeshrabrenje.

Gorse: veliko beznade i ocaj. Daje veru i nadu, uprkos fizickim i mentalnim problemima.

Vervain: mentalna i fizicka relaksacija, jer pojedini parovi toliko da žele da zacnu dete da preteraju sa seksom.

White Chestnut: odbrana od neželjenih misli i briga.

Slicno, može se napraviti terapija za neželjeni pobacaj i pored vec spomenutih Star of Bethlehem i Gorse, ona glasi ovako:

Walnut: prilagodenje životu bez bebe.

Pine: eliminise osecaj krivice i vraca realnosti.

Willow: gorcina i samosažaljenje; vraca veru i optimizam i omogucava da se ponovo uživa u životu.

Sweet Chestnut: tuga koja unistava do granice izdržljivosti, sa osecanjem da nema buducnosti. Vraca optimizam i daje osecaj unutrasnje podrske.

Cherry Plum: duboki ocaj, kao da ce se izgubiti razum, eliminise histeriju, omogucava da se misli razumom.

Astroloski preduslovi za radanje

U astrologiji se smatra da su potrebni sledeci preduslovi za zacece:

1) 10-20 dana posle redovne menstruacije.

2) Kada je Mesec iznad horizonta.

3) Kada Mesec ili Venera prelaze preko podznaka, Venere ili Meseca u natalnom horoskopu.

4) Kada Mesec formira isti ugao (aspekt) sa Suncem koji je bio u natalnom horoskopu (važi dva dana pre tacnog aspekta i jedan dan posle).

5) Mesec na Ascendentu ili Descendentu žene.

U praksi se ispostavlja da se verovatnoca zaceca povecava kada se spoje uslovi 1 i 4, tj. da se ta dva ciklusa spoje u nekoj tacki. U pojedinim slucajevima, može proci i po nekoliko godina dok se ti uslovi ne steknu i to je, astroloski gledano, najcesci uzrok neplodnosti.

Položaj Meseca u natalnom horoskopu takode utice na plodnost. Rak, Ribe i Skorpija se smatraju plodnim znacima, dok se neplodnim generalno smatraju Ovan, Blizanci, Lav, Devica i Vodolija. Narocito je los položaj Meseca u vazdusnim znacima, jer se smatra da je upravo naglasenost vazduha u natalnoj karti pretpostavka za sterilitet.

Za plodnost uopste i prvo dete simbol je peta kuca. Za drugo dete je simbol sedma kuca, za trece dete -- deveta kuca itd. U ženskom horoskopu, plodnost se izražava i kroz Veneru. Za sterilitet najvažnije su cetvrta, peta i sedma kuca, npr. Mesec ili Venera u nekoj od tih kuca u losem aspektu sa losom planetom su prakticno garancija za jedan ili vise abortusa tokom života. Uran, Pluton ili Mars u petoj kuci daju probleme u trudnoci, pa i pobacaje. Los aspekt Saturna sa Venerom daje neplodnost, ili se radanje deteta odlaže za po desetak godina. Losi aspekti oznacavaju težak porodaj, carski rez, tesko održavanje trudnoce. U horoskopu žene 8-ma kuca je kraj trudnoce, kao cetvrta kuca od pete.

Svaka trudnoca se racuna kao jedna kuca, tako da ce se za trece dete gledati deveta kuca npr. ako je prva trudnoca zavrsena normalno, a druga abortusom. Peta kuca opisuje sve sto je zajednicko za svu decu jedne osobe.

Povoljna podloga za trudnocu može biti i tranzit Jupitera preko Meseca ili preko vladaoce pete kuce.

Uobicajene konfiguracije za neplodnost su:

Venera u sterilnom znaku u kvadratu sa Saturnom ili Neptunom.

Mars u petoj kuci u sterilnom znaku u kvadratu sa Jupiterom ili Neptunom.

Vladalac Saturna u Skorpiji na Ascendentu (sporo seme).

Konjunkcija Saturna i Lilit u Skorpiji.

Saturn u Blizancima, Lavu ili Devici u 6-oj, 8-oj ili 12-oj kuci u losim aspektima sa Venerom i/ili Mesecom.

Sunce na Ascendentu u Lavu u kvadratu sa Saturnom iz Skorpije ili Vage.

Planete u petoj kuci

Sunce znaci da ce osoba voleti sport, zabavu i decu. Deta vise lici na oca, a ovaj položaj cesce daje musku decu. Žensko dete je vezano za oca. Sunce ovde samo po sebi ne ukazuje na veci broj dece, a ponekad ih uopste i nema.

Mesec daje nežno, osetljivo dete, vezano za dom i majku; vise dece.

Merkur u petoj daje bistru i pricljivu decu. Dobri aspekti pojacavaju, a losi aspekti na Merkur daju brige zbog dece u skoli.

Venera u petoj kuci detetu daje blagu i nežnu prirodu, a roditeljima srecu kroz decu.

Mars je svojeglavo, nemirno i besno dete, koje ce tokom života biti povredivano po glavi, dobijati batine i -- ako postoje povoljni aspekti sa dispozitorom Marsa ili vladaocem pete kuce - verovatno biti sportista.

Jupiter daje uspesnu decu, obrazovanu, dobro vaspitanu i zdravu. Sklona su sportu, a moguc je i život u inostranstvu. Ili ce biti vise dece ili ce postojeca deca biti uspesnija.

Saturn u petoj kuci daje do dvoje dece i sa tim se treba pomiriti. Moguca neplodnost, odnosno, teskoce da se održi plod.

Uran je iznenadna trudnoca, neocekivana i u inat nekome, nacin dokazivanja i sl. Ili ce dete biti vanbracno ili ce biti zaceto van braka (sto cesto svima odgovara, pa postane izgovor za ulaženje u brak!) Uran ce istom lakocom dati neocekivan abortus ili neželjen nasilan prekid trudnoce.

Neptun detetu daje losu psihu. Ako su aspekti dobri, dete ce biti posebno nadareno za duhovni ili ezoterijski rad, ali u slucaju losih aspekata, može biti sklono psihickim oboljenjima. Dete može da uzima droge ili alkohol, a u losem aspektu sa Marsom, to mogu biti stvarno teske droge, trovanje ali i davljenje. Neptun u petoj kuci može da znaci da se poreklo deteta ne zna, ali i da je dete usvojeno.

Pluton u petoj kuci može znaciti niz losih stvari, npr. otmicu deteta, silovanje i sl. Dobri aspekti Plutona znace da ce se dete izvuci iz neugodnih situacija.

Kako ovo izgleda u praksi, pogledajte u medicinskom subforumu ovog sajta.

 


Možete poruciti tumačenje horoskopa uživo preko telefona ili preko Skype-a (besplatan telefon preko Interneta).

Cena je 60 evra ili 7200 dinara za kompletno tumacenje

Obavezno pogledajte i ponudu nedelje!


Obavezna uplata pre isporuke.
U zemlji, placa se preko pošte ili na račun firme, a za inostranstvo, deviznom doznakom ili preko kreditne kartice . Za dogovor možete pozvati na 064/1385043 ili preko kontakt strane na ovom sajtu. Za detalje, pogledajte cene i usluge, odnosno, nacine placanja.
 
O ovom sajtu *** Privatnost *** Kontakt *** Protumaceni horoskopi *** Nacini placanja *** Cene i usluge